Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak wiecie, zainstalowałem ostatnio CommunitySEO na swoim forum. Jednak zaraz po instalacji zmieniło mi sie kodowanie znaków. Nie wyświetla polskich znaków - ani w tytułach, ani w postach. Tekst wyświetlany wygląda podobnie do tego:

Gdzie si
Edytowane przez Amfidiusz
Opublikowano (edytowane)

Sprawdz jakie masz ustawione kodowanie na forum. I może w plikach CSEO jest ustawione jakieś inne...

Edytowane przez XQS
Opublikowano (edytowane)

Aj, pomyliłem działy! Oczywiście, temat miał być założony w 2.3.

Problem rozwiązany, opisany w pierwszym poście. Powstałe wątki będę musiał edytowac ręcznie.

Swoją drogą zastanawia mnie jeden fakt. O 6.00 zainstalowałem CSEO. O 8.00 poszedłęm spać i nic więcej nie mieszałem w plikach. Ludzie zaczęli postować - i wszystko pięknie śmigało. Dopiero posty pisane po 12.00 straciły kodowanie. Jakim cudem kodowanie zmieniło się samo? Boję się, żeby problem nie pojawił sie w przyszłości...

EDIT: Robi się ciekawiej. Okazuje się, że problem nie nastąpił po określonej godzinie, tylko dotyczył jednego użytkownika, korzystającego z mixu Ubuntu/Opera. Obecnie już mu działają polskie litery, ale czemu tylko jego dotknęła plaga (tzn. my mogliśmy pisać polskie litery, ale jego posty krzaczyły), to ja nie mam pojęcia.

Edytowane przez Amfidiusz
  • Manager
Opublikowano

Może to, co ostatnio w tickecie - kodowanie plików CSEO jako utf8, a Ty masz forum pod iso-8859-2. Nie powinno to stanowić problemu, ale w Twoim przypadku stanowiło. :)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.