Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na moim forum (3.2.3) po wgraniu zdjęcia profilowego i kliknięciu na zatwierdź pojawia się taki komunikat:

{"pp_main_photo":"profile\/photo-293.jpg","pp_main_width":200,"pp_main_height":200,"pp_thumb_photo":"profile\/photo-thumb-293.jpg","pp_thumb_width":100,"pp_thumb_height":100,"pp_photo_type":"custom","pp_gravatar":null,"fb_photo":"","fb_photo_thumb":"","fb_bwoptions":0,"tc_photo":"","tc_bwoptions":0,"oldThumb":"http:\/\/www.forumpc.pl\/uploader\/profile\/photo-thumb-293.jpg"}

Po kliknięciu wstecz nowe zdjęciu jest już ustawione, jednak chciałbym w miarę możliwości zlikwidować powyższy komunikat o błędzie. Przy okazji dodam też, że nie działa mi opcja "ustaw wcięcie" (po kliknięciu nic nie dzieje się).

Z góry bardzo dziękuję za pomoc.

PS. Gdyby ktoś chciał przestesotować: http://forumpc.pl

login: test3

hasło: totylkotest

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

Opublikowano
Odśwież(usuń) cache przeglądarki i spróbuj ponownie, bo ja żadnych problemów u ciebie nie widzę.

Zrobiłem jak doradziłeś i udało się za pierwszym razem. Jednak odruchowo postanowiłem powtórzyć czynność i błąd pojawił się. Zatem jestem niemal pewny, że ma to jakiś związek z wciąż nierozwiązanym u mnie problemem dotyczącym BBCODE, który zgłaszałem tutaj

Coś z ciasteczkami musi być nawalone, tylko nie wiem co :/

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

Opublikowano

A na innych przeglądarkach sprawdzałeś?

Sprawdziłem przed chwilą na Chrome - błąd z wgrywaniem zdjęcia nie występuje. Na FF niestety tak.

Opublikowano

Cache - aktualizuj kilka razy (CTRL+R).

O widzisz, po tym to i na Chrome mam ten sam błąd po kliknięciu na zatwierdź.

Opublikowano (edytowane)

Oczywiście, że mam oryginalne pliki forum. Lista zaintalowanych modyfikacji: http://img.pl/ouzPtPg

Po włączeniu trybu bezpiecznego i wyczyszczeniu ciasteczek oto co zauważyłem:

- Po zalogowaniu i przejściu bezpośrednio do ustawień profilu moge dowolnie wiele razy zmieniać zdjęcie i żaden błąd nie pojawia się.

- Jednak gdy później za pierwszym razem wejdę w jakiś temat i kliknę w szybkiej odpowiedzi, to pojawia się bbcode (czyli wszystko działa), ale gdy przejdę do innego tematu, to już zamiast bbcode mam problem opisywany tutaj . Gdy w następnej kolejności przejdę do ustawień profilu, to już zatwierdzenie nowego zdjęcia kończy się błedem jak w poście 1.

Edytowane przez necik

Opublikowano

A selektywne cytowanie wyłącz i posprawdzaj. :)

Po wyłączeniu cytowania selektywnego wszystko dzieje się jak powyżej, czyli dopóki nie wejdę w jakiś temat, to mogę zmieniać zdjęcie profilowe. Później nie działa usuwanie a wgranie nowego i kliknięcie zatwierdź kończy się błędem.

Co jeszcze można sprawdzić? :)

Opublikowano

W międzyczasie napiszę, ale domyślam się, że odpiszą "u nas działa" :)

Opublikowano

Łatwe to na pewno nie będzie. Brakuje jakichkolwiek logów błędów a próby powtórzenia kończą się fiaskiem.

Próbowałem teraz powtórzyć jakikolwiek błąd przez ładne "kilka" minut i nic. Wszystko działa tak jak powinno.

Jest jednak pytanie:

po wgraniu zdjęcia profilowego i kliknięciu na zatwierdź pojawia się taki komunikat:

Cytat

{"pp_main_photo":"profile\/photo-293.jpg","pp_main_width":200,"pp_main_height":200,"pp_thumb_photo":"profile\/photo-thumb-293.jpg","pp_thumb_width":100,"pp_thumb_height":100,"pp_photo_type":"custom","pp_gravatar":null,"fb_photo":"","fb_photo_thumb":"","fb_bwoptions":0,"tc_photo":"","tc_bwoptions":0,"oldThumb":"http:\/\/www.forumpc.pl\/uploader\/profile\/photo-thumb-293.jpg"}

Jak ten komunikat wygląda? Gdzie jest wyświetlany? Zwykły Alert?

Co by to nie było to będzie dziwne, bo w kodzie nigdzie nie ma miejsca na komunikat po zapisaniu zdjęcia.

• Manager
Opublikowano

Spakuj swoje forum (bez załączników rzecz jasna) i podeślij mi na mail. Tylko napisz, jaką dokładnie masz wersję. Porównam je z plikami niemodyfikowanymi - może się coś znajdzie.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano
Tak wygląda błąd po kliknięciu na zatwierdź - http://img.pl/eYZUb7v - cała biała strona i komunikat jak na screenie.

To raczej nie jest problem z plikami. A jak już to tylko z JS, ale jakby to był problem z plikiem to wszyscy by to mieli.

Screen przedstawia poprawną odpowiedź serwera, ale wysyłana jest ona via Ajax, a tu wygląda jakby nastąpiło przekierowanie do niej. Wygląda jakby przeglądarka nie radziła sobie z ajax'em z jakiegoś powodu.

Adres strony nie zmienia się przypadkiem?

Opublikowano (edytowane)

Adres strony przed kliknięciem na zatwierdź:

http://www.forumpc.pl/index.php?app=core&module=usercp

Po kliknięciu na zatwierdź adres zmiania się na:

http://www.forumpc.pl/index.php?app=members&module=profile&section=photo&do=save&getJson=1

Edytowane przez necik

Opublikowano

Czyli wszystko wygląda mniej więcej tak:

1. Wszystko jest ok

2. Otwierasz formularz zmiany zdjęcia

3. Wysyłasz zdjęcie z dysku

4. Zdjęcie jest poprawnie zapisywane

5. Coś się sypie:

a) Całkowicie leży JS,

b) Znika hak z przycisku który ma przechwycić jego wciśnięcie

6. Po wciśnięciu przycisku nie wywołuje się funkcja ipb.photoEditor.photoDone() tylko zamiast tego wysyłany jest standardowo formularz.

Możesz spróbować wywołać funkcję ręcznie by przekonać się czy wywoła to jakiś błąd.

Jeżeli przeglądarka to obsługuje to po otworzeniu formularza i wrzuceniu już zdjęcia w pasku adresu wpisz:

javascript:ipb.photoEditor.photoDone(document.createEvent('MouseEvents'))

i naciśnij Enter. Efekt działania taki jakby symuluje wciśnięcie przycisku Zatwierdź.

Przede wszystkim sprawdzaj konsolę błędów JS najlepiej za pomocą Firebug'a.