Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dopiero od 2 dni posiadam licencję na aplikację Galerii zdjęć i napotkałem problem, którego nie mogę rozgryźć.

Otóż utworzyłem cztery albumy globalne, czyli tzw. kategorie. Gdy tworzę nowy album, gdzie album globalny jest tą nadrzędną kategorią, to wszystkie zdjęcia ładują w albumie globalnym od razu, bez podziału na poszczególne albumy użytkowników.

Generalnie chodzi o to, że nie wiem jak zrobić tzw. album w albumie, a wiem, że się da bo nawet tataj u was się da.

Opublikowano (edytowane)

Tak nie do końca zrozumiałem o co Tobie chodzi. Jeśli tworzysz album globalny i później podpinasz pod niego album użytkownika, to w albumie globalnym nie wyświetlają się grafiki z albumu użytkownika a jedynie lista albumów użytkownika plus ewentualne grafiki z albumu globalnego (tak przynajmniej u mnie to działa). A jeśli chodzi o samo wyświetlanie, to w ustawieniach możesz wybrać widok domyślny: Portal (losowa grafika plus lista zaktualizowanych albumów pod spodem) lub Browse (lista wszystkich albumów).

Edytowane przez insp
Opublikowano

..w albumie globalnym nie wyświetlają się grafiki z albumu użytkownika a jedynie lista albumów użytkownika plus ewentualne grafiki z albumu globalnego (tak przynajmniej u mnie to działa).

U mnie niestety czegoś takiego nie ma - brakuje podziału na poszczególne albumy. Zaś teraz zauważyłem, że wchodząc w album globalny ukazują się zdjęcia z ostatnio dodanego albumu, a z prawej widnieje kolumna "Albumy podrzędne" i dopiero tam można wybrać inne albumy.

Opublikowano

Nie no, kolego, to piszesz o albumach globalnych czy o indeksie galerii? Wchodzę w dowolny album globalny (z nawigacji po prawej stronie) i widzę to, co wyżej opisałem:

http://www.vfrdiscus...8-ride-archive/

Tak samo u nas wchodząc w album globalny widzę zdjęcia na dole i albumy po prawej:

http://forum.invisionize.pl/gallery/album/24-galerie-uzytkownikow/

Opublikowano

Przepraszam, ale faktycznie u mnie też tak wyświetla. Po prostu ostatni album miał 32 zdjęcia, a w globalnym wyświetla 30 ostatnich więc wszystko szło z jednego albumu na globalny. Już teraz rozumiem i szkoda, że nie ma na to rozwiązania.

Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.