Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Czy ten problem tylko mnie spotyka czy to powszechność ?

Mam małe forum do gry na silniku IPB (najnowsza wersja).

Non stop atakują je boty mimo recaptchy i potwierdzenia email. Pierw były to tematy (i to w dodtku w działach, w których mogli pisać tylko admini !) lub posty, problem był również z usunięciem tego i dziwne daty powstawania tychże treści.

Po aktualizacji teraz non stop statusy dają (mam moda, który statusy wyświetla w pasku na stronie głównej), zamiast postów / tematów.

Głównie o tematyce seksualnej i hazardowej lub po prostu pieniężnej.

Czy was też to spotyka ? Borykacie się ze spamem ? Czy ja jestem tym pechowcem ? Forum ma 50k postów i średnio 20 użytkowników online, nie jest ono atrakcyjne dla spamerów a jednak atakują forum.

Problem techniczny to nie jest, więc myślę, że to odpowiedni dział.

• Lubię to 1
  • Manager
Opublikowano

Co na Twoje rozterki napisał IPS? Bo wiesz - generalnie to nic tu nie można napisać - masz spam na forum, który przebija się przez najnowszą wersję - warto ich powiadomić najszybciej, jak to możliwe.

• Lubię to 1

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• Manager
Opublikowano

Koniecznie - jeśli jest jak piszesz, to Twoje forum mogło paść ofiarą odkrycia jakiejś nieznanej dotąd dziury - ale wszystko zweryfikuje i wyjaśni IPS. Daj znać po odpowiedzi od nich.

A tymczasowo możesz dać np. captchę na ekran logowania.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Hello, there are four things you can do to control spam, however there are a lot of humans these day actually registering account to spam boards, more then ever actually, so there will always be some to deal with.

1. IPS Spam service

2. Question and answer verification

3. Email verification

4. Captcha

You can adjust the IPS spam service for different levels of action depending on the score it returns, if you are getting too many getting through, maybe lowering this a little will help in this issue.

Thank you

Regards,

Rhett Buck

Invision Power Services, Inc.

Taką dostałem odpowiedź. Jurij, dzięki również za temat, bardzo przydatny nie tylko do forum :) Dodałem captchę do rejestracji, na razie spokój.

Edytowane przez deusx
Opublikowano

Nie moge ponownie edytować posta powyższego (nie wiem czemu, screen w załącziku na potwierdzenie).

Chciałem nawiązać do powyższej swojej wiadomości, chodziło mi o cpatchę przy logowaniu, nie przy rejestracji (ta była od zawsze).

post-3163-0-33338300-1327774180.jpg

• Lubię to 1
  • 3 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.