Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, czytałem wcześniejsze tematy z tym samym problemem ale jednak nie były w stanie mi pomóc.Możliwe też że coś przeoczyłem...

Mam problem z komunikatem

Ścieżka zdjęć profilowych nie posiada odpowiednich uprawnień

Sprawdź uprawnienia ścieżki, w której zapisywane są zdjęcia profilowe: '/upload/profile/'.

Ta podpowiedź od IPB,która znajduje się w System-->ustawienia-->General Configuration jest nieprawidłowa. Taka ścieżka nie istnieje w ftp..

Forum nie było przenoszone.CHMODY są nadane na te katalogi: /upload i /profile 777

Chciałbym też powiedzieć, że wcześniej ten błąd nie występował. Prawdopodobnie mogłem pomylić foldery i zamiast np. do admin wrzucić do uploads.

Ostatni raz były instalowane 3 modyfikacje: Today"s top poster,Top Reputation,Shutbox. Podsumowując chodzi mi o to aby możliwość zmiany avatarów znów działała

Z góry dziękuje za pomoc :w00t:

Edytowane przez Lukaszenko
Opublikowano (edytowane)

W folderze upload były pliki z shoutboxa, widocznie zamiast przeciągnąć na pulpit przeciągnąłem do ftp. Teraz gdy usunąłem ten folder upload pliki z sb wgrałem, nie tylko do mastera, do all skinów.

Co mam zrobić? W ACP pojawiła się nowa ścieżka Path'a, zmieniłem ją na taką jaką proponował i dalej to samo :)

Edytowane przez Lukaszenko
Opublikowano

Nie wiem już o czym piszesz. Masz taki bałagan, że bez screenów się nie obejdzie. Zmieniasz jakieś losowe ustawienia, usuwasz jakieś pliki SB, edytujesz foldery skinów pomimo mojej prostej porady dotyczącej przeniesienia jednego jedynego folderu 'profile' w inne miejsce.

Najlepiej zainstaluj IPB na localhoście i porównaj strukturę plików.

• Lubię to 1
  • Manager
Opublikowano

Daj screen z wypełnionym ustawieniem o nazwie Path to 'upload' directory. Tylko na screenie niech będzie też opis tego ustawienia, bo tam jest podawana prawidłowa ścieżka do wpisania.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.