Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie, którymi opcjami się bawić by sprawdzać kiedy forum najszybciej będzie działało. Póki co próbowałem włączać i wyłączać Disable GZIP encoding

Istnieje jakiś poradnik odnośnie optymalizacji forum? Nie pytam przypadkowo ponieważ teraz przy instalacji gołego forum potwierdza się to co na lokalnym serwerze. Istnieje lekkie opóźnienie przechodząc w kolejne działy, wątki czy profile użytkowników. Dziwne to ponieważ takie (1 - 3 sekundowe ) czekanie może być irytujące - jeśli już nie jest). Dodam że na tym samym hostingu znajduję się spore forum mybb - jest wgranych sporo wtyczek, sporo ikon wątków, okolo 100 userów online. Tutaj jednak przechodzenie z działu do działu czy do czytania wątku odbywa się szybciutko praktycznie od razu.

Jeśli jest to zauważalne już na początku przy jednym użytkowniku to aż strach pomyśleć co będzie po konwersji ! A może to ja przesadzam, nie wiem może dlatego że forum korzysta z przyjaznego dla oka Ajaxa ? Na chłopski rozum - automatycznie dużo większe będzie obciążenia serwera czyż nie? Pocieszcie mnie jakoś bo jak póki co to naprawdę wątpię w hasło "płacę - wymagam"..

Opublikowano

właściwie w momencie pisania postu to żadnej nie miałem nowej. Dobra, co do szybkości idzie się przyzwyczaić, nie jest tak tragicznie ale na pewno gorzej niż na starym, darmowym skrypcie. Ponawiam jednak pytanie ? Czy jest sens bawić się ustawieniami w celu poprawy wydajności, jak tak to jakimi ?

• Manager
Opublikowano

Zajmij się zmianą parametrów serwera.

To, że poprzedni skrypt jeździł za 4l na 100km, a nowy potrzebuje dajmy na to te 7l na setkę to chyba to normalne? Inny standard jazdy, ale i więcej paliwa potrzeba.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.