Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

No nie bardzo. Problem stanowi dla Ciebie założenie tam konta i podanie adresu forum w profilu by uzyskać dostęp? :P

wiem że stary temat, ale na forum którym zarządzam wchodzi coraz więcej obcokrajowców i możliwość wybierania języka przez gości to rzecz niezbędna.

Próbowałem z twojego tutka oraz z tutka z invisionmodding.com

oczywiście nie działa, pierwsza kwestia że po wybraniu muszę przeładować stronę aby język się zmienił, ale to jest rzecz mniej ważna, druga sprawa to to że po wczytaniu języka oraz przejściu na inną stronę, cookie od języka zmienia się z 'en' na '2'

forum mam na zasadzie forum.domena.pl oraz mam stronę na bazie ipb zasadzie domena.pl by działały cookiesy w ustawieniach mam jakieś cookiesy globalne czy coś, już nie pamiętam, ale dzięki temu działa mi logowanie na stronie.

co zrobić by rozwiązać pierwszy, oraz drugi(ten w szczególności) problem?

Z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam Zdunek

Opublikowano

czyli te?

Cookie Domain What should I enter?

Hint: use .your-domain.com for global cookie

X

Cookie Name Prefix What is this for?

Allows multiple boards on one host.

X

Cookie Path When do I need this?

Relative path from domain to root IBF dir

powywalałem, posprawdzałem różne kombinacje, także z opcją 'Create a stronghold auto-log in cookie?' i ciągle to samo

Opublikowano

Widocznie te kody nie działają. :P

I najgorsze jest to, że nie widziałem innych. :P

No chyba, że mowa o IP.Board 3.x - bo tutaj to elegancko działa.

niestety upgrade do wersji 3.x nie wchodzi w grę, portal który mam na bazie ipb na 99,9% nie zadziała z nową wersją forum :D

• Manager
Opublikowano

Rozumiem, a co to za portal, jeśli można wiedzieć? Pytam, ponieważ nie podałeś adresu forum w profilu. Wersji też nie podałeś. A takie informacje byłyby niezwykle pomocne w przyszłości.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Rozumiem, a co to za portal, jeśli można wiedzieć? Pytam, ponieważ nie podałeś adresu forum w profilu. Wersji też nie podałeś. A takie informacje byłyby niezwykle pomocne w przyszłości.

poziomkaz.pl portal od graczy dla graczy, traktujący ogólnie o modach do gier(głownie gothic)