Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć i czołem. Gdy ostatnio dodałem obrazki przez nazwami subforów to panowie z konkurencji od razu to skopiowali.

Czy grozi im za to coś? Mam wobec tego jakieś prawa?

Oczywiście to nie zaczęło się na tym, bo tego jest o wiele, wiele więcej.

Edytowane przez Lukaszenko
Opublikowano

Nicponie jedne! Jeżeli wykorzystali grafikę stworzoną przez Ciebie, to możesz to zgłosić jako zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa - pogwałcenie praw autorskich. Ale spodziewałbym się raczej umorzenia sprawy z powodu niskiej szkodliwości czynu. Ergo, nie warto tracić na to czasu ;)

Opublikowano

Nic nowego, niestety.

Spotkałem się z tym problemem - nic nie poradzisz. Małpują układ for, grafikę, kopiują pliki - czyli robią "forum-bis". Kilka razy była kopiowana elektroda.pl.

Można oczywiście próbować ścigać ale nie warta skórka za wyprawkę.

Na pocieszenie: Te fora-kopie z którymi ja się zatknąłem już dawno przestały istnieć. Internauci to nie są durnie, szybko się na nich poznali. :D

Opublikowano

Jakbym podał ich adres strony, to na pewno powiedzielibyście że te strony NICZYM się nie różnią. Krok w krok, cod o pixela wszystko kopiowane :)

Niestety grafika została wykonana przez mojego kumpla, ale to nic :) Zawsze można ich postraszyć. A istnieje coś takiego aby 'zakodować' dany fragment?

Opublikowano

ja obrazki czy forum jest przeczytane czy nie robilem sam

wszedzie jest logo forum i jeszcze nigdzie indziej sie z nimi nie spotkalem

wiec w jakis sposob zadzialalo

Pomoglem ? Podziekuj naciskajac " + " to nic nie kosztuje a dobrze o Tobie swiadczy ;)