Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam ustawioną godzinę na forum, wszystko jest oki dopóki sie nie wyloguje wtedy godzina jest -1, co żle robie?

Opublikowano

tylko że jak dodam 60 minnut to użytkownicy muszą zminiać na gmt 0 z gmt +1 wiec coś nie bardzo, jednak dla gości godzina jest ok

mogę zmienić masowo użytkownikom strefę czasową na gmt 0?

Opublikowano

Nie gryzie mnie, jednak u Was mam ustawione gmt +1 i godzina jest dobra dla gościa jak i dla mnie, jak u mnie a acp ustawię gmt + 1 i dodam 60 minut to dla gościa jest dobrze ale użytkownik ma godzinę do przed, a ustawianie niepoprawnej strefy przez użytkowników nie jest najlepszym rozwiązaniem

Opublikowano

Osobiście wydaje mi się (bo też nad tym dumałem owego czasu), że dla gościa ustawienie prawidłowej godziny nie jest możliwe, jako tako

Na w/w screenie nie jest do końca dobrze, bo do GMT+1 dodane jest jeszcze 60 minut . Ogólnie to działa, ale do momentu, jak sobie klient nie przestawi samodzielnie w panelu domyślnego GMT na nasze GMT+1 (a dużo osób tak zrobi).

Zadziała też jak masz odznaczone "Automatyczna korekcja czasu". Ale to tylko do momentu jak nam się nie zmieni czas na zimowy/letni.

Może twórcy mieli podejście takie, że gościom zawsze wyświetla się GMT, bo ciężko dogodzić każdemu?. No bo czas ma być prawidłowy dla gości z Chicago, czy dla gości z San Francisco :) ? (a tam mają chyba z dwie godziny różnicy)

Ja nie odnalazłem prawidłowego rozwiązania.

logopiwoorgsmall.png

piwo.org - polski portal piwowarski

Opublikowano

Wiesz co, możesz mieć rację, bo jest jeszcze kwestia automatycznej zmiany godziny (letni zimowy) na serwerach.

Muszę to jeszcze raz przemyśleć :)

logopiwoorgsmall.png

Opublikowano

A powiedz mi, dla nowych użytkowników opcja "Automatyczna korekcja czasu" jest zaznaczona, czy odznaczona ?

Jeżeli to drugie, to masz pomysł jak to dla każdego nowego ustawiać automatycznie ?

logopiwoorgsmall.png

Opublikowano (edytowane)

A gdzie to mogę zmienić, żeby było domyślnie zaznaczone po rejestracji ? Znalazłem w pliku register.php, ale nie wiem szczerze mówiąc co dalej.

Edytowane przez elroy
logopiwoorgsmall.png

Opublikowano

Domyślnie chcę zaznaczoną opcję:

UserCP -> Automatyczna korekcja czasu (czyli z oryginału Automatically detect when my timezone is in DST)

btw ciekawa sprawa, bo opcję tę zaznaczoną mają z automatu osoby zarejestrowane z FB, a te ręcznie nie.

logopiwoorgsmall.png

Opublikowano

Ustawiłem w końcu a ACP gmt +1 i dodałem 60 minut, potem w profilu też GMT +1 bez zaznaczonej autoregulacji. Godzina dla gości i dla użytkowników jest taka sama i jest poprawna. Dziękuje bardzo

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.