Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z instalacją systemu prolink na swoim forum.

Otóż wykonuję wszystko jak należy, po dodaniu

include_once('prolink.php'); 

do initdata.php gdy wejdę w jakiś temat pokazuję się biała karta i nic więcej.

Pisałem w tej sprawie do supportu prolink niestety odpisują raz na 72h.

Miał ktoś podobny problem?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Dalej jest to samo.

Jeżeli wchodzę w jakiś temat (gdy prolink jest zainstalowany) wyskakuje na końcu w pasu adresu /unread/ i otwiera się czysta karta normalnie wyskakuje zmienna np: page__pid__3531#entry3531

Opublikowano

Mam prolinka ale nie instalowałem go na forum, zapodaj kod do instalacji to sprawdzę to na wersji 3.3.1 :) Bo z tego co piszesz, albo w złym miejscu przekopiowałeś kod, albo musza go dostosować do silnika, bo wywala kolejną niepowołaną funkcję. Być może gryzie się z aktualnym SEO. Ciężko mi stwierdzić jednoznacznie, bo na tak zaawansowanym poziomie obsługi i technologii działania języka php nie jestem, choć z większości problemów wychodziłem sprawnie ;)

Opublikowano

Mam prolinka ale nie instalowałem go na forum, zapodaj kod do instalacji to sprawdzę to na wersji 3.3.1 :) Bo z tego co piszesz, albo w złym miejscu przekopiowałeś kod, albo musza go dostosować do silnika, bo wywala kolejną niepowołaną funkcję. Być może gryzie się z aktualnym SEO. Ciężko mi stwierdzić jednoznacznie, bo na tak zaawansowanym poziomie obsługi i technologii działania języka php nie jestem, choć z większości problemów wychodziłem sprawnie ;)

Oto sposób instalacji:

Instalacja w IPB:

1. Rozpakuj archiwum i umieść pliki w katalogu głównym swojej strony a także nadaj plikom uprawnienia do zapisu (chmod 666).

2. Otwórz plik prolink.php i zamiast kodu:

foreach ($indexes as $index) {

echo prolink_getLink($index) . " ";

}

Wpisz:

$string = "";

foreach ($indexes as $index) {

$string.=prolink_getLink($index) . " ";

}

return $string;

3. Otwórz plik initdata.php znajdujący się w katalogu głównym i na początku pliku pod znacznikiem kodu php < ?php wstaw kod:

include_once('prolink.php');

4. Edytuj plik ipsRegistry.php znajdujący się w katalogu admin/sources/base, następnie w klasie ipsRegistry, w funkcji init, za linią kodu:

self::$initiated = TRUE;

Wstaw:

self::$settings["prolink"] = prolink_getLinks();

5. Zaloguj się do panelu administratora. Przejdź do Look&Feel ->IP.Board-> globalTemplate i w miejscu gdzie mają się wyświetlać linki (np. w sekcji header) wstaw kod:

{$this->settings["prolink"]}

6. Teraz w zakładce "Sprzedaż linków" kliknij w "Sprawdź instalację" przy swoim serwisie. System sprawdzi i odpowie czy instalacja została przeprowadzona poprawnie.

Opublikowano (edytowane)

@edit:

Dobra poradziłem sobie z tym problemem.

Teraz pojawił się kolejny.

Po dodaniu do szablonu kodu, który odpowiada za wyświetlanie linków tj:

Na forum pokazuje się biała karta tak jakby strona się nie wczytała.

@edit:

Poprawiłem na ($this->settings['prolink'] (wzorując się na przykładach)

Teraz na dole pokazuje się (Array['prolink'])

Edytowane przez santok92
  • Lubię to 1
Opublikowano

Problem rozwiązany prolink podał zły kod który odpowiada za wyświetlanie linków.

Wadliwy kod:

Poprawny kod:

{$this->settings['prolink']}

• Lubię to 1
  • Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.