Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Pytanie o ustawienie "Days to retain deleted topics and posts"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Sprawa bardzo ważna.

Po upgradzie do wersji 3.3.1 okazało się, że Kosz nie jest już używany na forum. Posty po wybraniu opcji usuń nie zostają tam przeniesione. Zamist tego jest mechanizm Panel moderatora->Usunięte wpisy.

Wg. screenu z konfiguracji tegoż mechanizmu posty powinny zostać usunięte po 5 dniach, a na naszych forach nie zostały. Nadal są wpisy np. z 2009 roku. Dlaczego stare posty nie zostały u nas usunięte? To bug czy feature? Jak to jest w wersji 3.3.2?

post-2326-0-43239100-1339417838_thumb.jp

PS. Nawiasem mówiąc my stare wpisy chcemy przechowywać (względy prawne). Ale po prostu przestaniemy usuwać wpisy, tylko bedziemy je ukrywać jeśli naprawdę zabrano nam kosz.

Edytowane przez assembler
Opublikowano

I pomijając już ten fakt, że coś u nas nie gra.

Jak to automatyczne usuwanie postów wyłączyć? Dać w tym ustawieniu 0, -1, 99999? Jak już pisałem - chcemy mieć całe archiwum.

Opublikowano

Niestety nie zaakceptowali mojego pytania... Nie rozumiem dlaczego. Można prosić o zapytanie ich jakoś?

A zapytałem ich prosto:

"Is there a way to avoid automatic deletion of removed posts in IPB 3.3.1?

I can se setting "Days to retain deleted topics and posts", which is set to 5 days.

How can I set this to make this time infinite? 0, -1, 99999?"

• Manager
Opublikowano

Płacimy im za licencje i jeszcze się trzeba prosić. Nie rozumiem tego..

A ja nie rozumiem, jak można nie widzieć tego i mieć pretensje:

IP.Board Feedback Do you need technical support?

You can obtain support via the client area, or you can try to obtain peer-to-peer support at IPS Resources.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Sprawa bardzo ważna.

Po upgradzie do wersji 3.3.1 okazało się, że Kosz nie jest już używany na forum. Posty po wybraniu opcji usuń nie zostają tam przeniesione. Zamist tego jest mechanizm Panel moderatora->Usunięte wpisy.

Jak chcesz mieć forum jako ""Kosz" to sobie stwórz szablon moderacyjny i tam przenoś usuwane topiki. Pytanie tylko po co, skoro w wersji 3.3.2 jest również archiwizowanie tematów no i jak sam napisałeś działa panel moderatora w w nim usunięte wpisy. Aby ustawienie trwałego usuwania tematów w ogóle nie działało, musisz wyłączyć zadanie systemowe dotyczące tej akcji. Czyli:

ACP--> Zadania -.>(a w nich zakładka "Fora") a w zakładce "Fora" zadanie: Remove deleted items

Removes topics and posts marked for deletion. Teraz po prostu usuń to zadanie. Od tej chwili nie będzie ono już wykonywane, bez względu na to co jest lub nie jest wpisane w polu "Days to retain deleted topic and posts". Tematy oznaczone do trwałego usunięcia, nigdy już nie zostaną usunięte. System będzie działał jak ukrywanie postów i nic więcej. W każdej chwili będziesz mógł tematy przywrócić i zawsze będą widoczne dla Administratorów jako tematy "miękko usunięte". Pod warunkiem oczywiście że ktoś ich nadgorliwie nie usunie "trwale".

Edytowane przez semenedar
Opublikowano

Dzięki semenedar za rozwiązanie!

Płacimy im za licencje i jeszcze się trzeba prosić. Nie rozumiem tego..

A ja nie rozumiem, jak można nie widzieć tego i mieć pretensje:

IP.Board Feedback Do you need technical support?

You can obtain support via the client area, or you can try to obtain peer-to-peer support at IPS Resources.

To jednak mogliby mi oni odpisać....

Można zamknąć zatem.

Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.