Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym jednemu z moderatorów zmienić uprawnienia, głównie wyłączyć mu możliwość edycji użytkowników. Jednak uprawnień dla całej grupy nie chciałbym zmieniać. Jak mogę to zrobić? Proszę o pomoc w temacie :)

Opublikowano

Czyli modzi mają dostęp do części ACP? Chyba najłatwiej stworzyć nową grupę, na bazie i z nazwą identyczną jak pozostali moderatorzy. W ograniczeniach dostępu odhaczyć taką możliwość. :)

Opublikowano

Chodziło mi o super moderatora, który ma po wejściu w profil usera taki przycisk Edytuj Użytkownika.

@Gonzo właśnie dlatego założyłem ten temat, aby dowiedzieć się czy jest taka możliwość bez zakładania odrębnej grupy, bo wtedy dana osoba nie będzie już w tej samej grupie co inni. Tak jak ty opisałeś to wiedziałem, że można zrobić.

Opublikowano (edytowane)

Gdyby mu chodziło edycję postów, to by napisał o "ograniczeniu edycji postów użytkowników". Ponieważ napisał "edycji użytkowników" domniemuję, że chodzi o uprawnienia z zakresu ACP. ;)

@Gonzo właśnie dlatego założyłem ten temat, aby dowiedzieć się czy jest taka możliwość bez zakładania odrębnej grupy, bo wtedy dana osoba nie będzie już w tej samej grupie co inni. Tak jak ty opisałeś to wiedziałem, że można zrobić.

No nie będzie, co z racji uprawnień jest dosyć oczywiste, choć "na zewnątrz" nie będzie to widoczne. ;)

Edytowane przez Gonzo
Opublikowano

Faktycznie, przykre ale logiczne - nie dajesz SM jak komuś nie ufasz, a jak przestajesz ufać to nie trzymasz jako SM, bo to więcej strat niż korzyści. :(

Opublikowano

Według mnie najlepszym rozwiązaniem będzie upomnienie owej osoby do zaistniałego czynu, jeżeli taka osoba nie poprawi Swojego zachwanie może zostać zwolniona ze swoich praw.

W niektórych przypadkach edycja postów jest potrzebna.