Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z Shoutboxem po aktualizacji forum.

Zaktualizowałem forum zainstalowałem shoutboxa nowszego, przywrocilem wpisy z kopii SQL wszystko bylo ok, teraz po 3 dniach po wejsciu na forum mam komunikat nad SB "Brak wpisów. Dlaczego nie napiszesz tego pierwszego?", po napisaniu pokazują się wszystkie, po odświeżeniu znowu to samo. Co to moze byc ?

Opublikowano (edytowane)

Ustawienia Globalne Konfiguracja > Shoutbox > Global Configuration

Czy opcja "Prune Old Shouts?" jest wyłączona? Czy wpisane tam jest zero?

Przeciez zero oznacza wyłączone :P Nom i jest 0 :P

+ tera patrze juz SB dziala.. Sam sie naprawil? hm, mysle ze mozna zamknac jakby problem sie powtórzył poprosze o otworzenie tematu.

Edytowane przez DjKolo
Opublikowano (edytowane)

Ale przecież ja nie widzę co Ty masz tam ustawione więc Ci takie rozwiązanie proponuję :D A Ty mówisz tak jakbym miał dostęp do Twoich ustawień i conajmniej to wszystko widział :P No skoro masz tam ustawione zero, to nie ma znaczenia czy jest włączone czy wyłączone. "Samo" się nic nie dzieje, ani nie psuje ani nie naprawia ;) No ale skoro działa, to niech działa.

Edytowane przez semenedar
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Opublikowano

Otwieram na prośbę.

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Opublikowano

Dziś się problem powtórzył. najlepsze to ze w ACP na zakladce ShoutBox statystyki pokazują na 0, wszedzie na zero. wgralem kawalek bazy na nowo i statystyki stoją w miejscu, i problem dalej tkwi. nie mam pomysłów.

Opublikowano

Nie moge juz edytować poprzedniego postu.

Napisze że mam też problem z ó. Gdy napisze jakieś zdanie z tą literą to ucina mi reszte zdania np napisze "Zdrówko" to wynik w sb = "Zdr"

Być może ma to jakiś związek z moim poprzednim błędem.

Opublikowano (edytowane)

No przecież to z "ó" to już omawiałem osobiście ;) Rozwiązanie jest proste- Pobierz ze swojej strefy klienta na IPS, najnowszą mutację wersji IPB 3.3.3 i nadpisz (jeśli nie całą) to koniecznie plik w katalogu public/js/ipb.js a potem trzeba odświeżyć cache przeglądarki przez CTRL+F5

Pliczek ipb.js z najnowszej paczki dam Ci też tutaj:ipb.zip

Opublikowano

Niestety przypomniało mi się że mi wtedy się też samo naprawiło, takie dziwne trochę to było i problem się nie powtórzył. Aż do dzisiaj, bo parę dni po aktualizacji forum, a w tym i sb wywala pusty sb <_<

userbar1.jpg

Twiztid Tribe ®

Opublikowano

"Parę di po aktualizacji Forum" :)

Po prostu sam Ci się odświeżył cache przeglądarki po którymś tam wejściu z kolei. Nic się samo nie dzieje ;) Najlepiej jest nadpisać całą paczkę IPB 3.3.3 na najnowszą, odświeżyć cache i po kłopocie. To nie jest "aktualizacja" Ja tak zrobiłem.

Opublikowano

O jakim cache ty gadasz? -.- Tu o cache na bank nie chodzi..

1. Paczke IPB mam najnowszą, cache stylow jezykow itd przebudowane a problem nadal jest.

Cos tu chyba z pluginem shoutboxa bo wczoraj miałem jeszcze kilka tys postów a teraz:

pre_1341303139__przechwytywanie.png

Aplikacja czyta cos zle z bazy lub ma z czyms konflikt. Raz statystyki zapelnione (wtedy dziala) a raz wszedzie zera.. a w phpmyadmin wszystko jest na swoim miejscu..

Opublikowano (edytowane)

Mówiłem do kolegi Unbreak i pomyliłem pusty SB z "pustym Shoutem" (który mógłby np zawierać znak z o kreskowanym, czyli "ó".) Jeżeli coś Wam czyści tabelę Shoutów, to jest inny problem, którego ja rozwiązania niestety nie znam bo i nie miałem takiego problemu. Może doraźnie wyłącz zadanie systemowe związane z czyszczeniem ShoutBoxa i to pomoże?

• Manager
Opublikowano

Miałem to samo na jednym forum. Usunąłem wszystkie wpisy i przebudowałem cache wpisów. Pomogło.

Problem sprawiał link ze złym kodowaniem, wklejony na SB, a potem niepoprawnie zserializowany do cache wpisów.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.