Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy spotkaliście się z takim problemem jak np. zmiana skina dla niezarejestrowanych i zarejestrowanych użytkowników oraz jak np. ominąć ustawienia skinów podfor, aby się nie zmieniały dla zarejestrowanych userów (jeśli np. mamy inny dla niezarejestrowanych).

Moja modyfikacja i optymalizacja SEO forum IPB: www.forum.tweaks.pl/forum-IPB-SEO-Optymalizacja-Przewodnik-t50271/

Opublikowano (edytowane)
Nie wiem czy spotkaliście się z takim problemem jak np. zmiana skina dla niezarejestrowanych i zarejestrowanych użytkowników

D22-Skin Group Permissions v1.0

Jaki w tym cel?

oraz jak np. ominąć ustawienia skinów podfor, aby się nie zmieniały dla zarejestrowanych userów (jeśli np. mamy inny dla niezarejestrowanych).

Że co? B-)

Edytowane przez Amfidiusz
Opublikowano
To po co piszesz bzdury.

Gdzie niby bzdurę napisałem? Zapytałeś czy mam zainstalowane - ja Ci odpisałem, że nie chcę tego mieć u siebie. Podałem link do starej modyfikacji, pisanej pod v2.2, ale - tak jak DawPi wspomniał - większość modyfikacji można używać zarówno na 2.2 jak i 2.3.

Jeśli uważasz, że udzielenie Ci pomocy jest bzdurą - radź sobie sam B-)

Opublikowano

Chodziło mi, że jak masz ustawiony osobny skin dla podfor, to po wejściu do nich skin zostanie zmieniony na ten wybrany dla danego forum (ignorowane są ustawienia użytkownika..).

Moja modyfikacja i optymalizacja SEO forum IPB: www.forum.tweaks.pl/forum-IPB-SEO-Optymalizacja-Przewodnik-t50271/

Opublikowano

Dzięki! Np. jak mam reklamy - są one dostosowywane do działów na forum. Ma to duże znaczenie dla niezarejestrowanych, a dla zarejestrowanych jest to wkurzające, że nie mogą oni przeglądać forum normalnie, bo zmienia im się na sztywno skin po przejściu do danego subforum.

• Manager
Opublikowano

Czyli innymi słowy - skin dla danego subforum ( jeśli jest inny ) ma się tylko zmieniać dla gości, a dla użytkowników ma obowiązywać skin forum ( wybrany na głównym forum )?

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• Manager
Opublikowano

No to będzie problem ponieważ domyślnie skiny nie są zapamiętywane dla gości. Był nawet temat o tym - tzn. tutorial i w sumie jego nowa wersja powinna działać. Możesz spróbować go zastosować i sprawdzić czy skin dla forum będzie się zmieniać. Choć w to wątpię.

Jeszcze kwestia by inny skin dla danego forum się nie zmieniał dla użytkowników - mam poszukać tego?

---

Opublikowano

Tego nie kumam B-) - skin dla gości ma się zmieniać, to genialne jak ustawię dla danych for skin to potem się automatycznie zmienia, sprawa się komplikuje bo zmienia się ten skin także dla użytkowników i to jest problem o którym pisałem.

• Manager
Opublikowano

To nie problem tylko tak to jest skonstruowane.

Napisałem, że 'skinowanie' dla gości jest dośc kłopotliwe, ale zapytałem:

Jeszcze kwestia by inny skin dla danego forum się nie zmieniał dla użytkowników - mam poszukać tego?

W sensie odniesienia się tylko do części Twoich potrzeb - znacznie łatwiej operuje się na czymkolwiek, np. skinach, dla użytkowników.

---