Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!

W jaki sposób mogę sobie utworzyć nowe formy, oraz zakładkę w ACP? Dokładnie chodzi mi o:

&app=members&&module=groups&section=groups&do=edit&id=4

(W ACP)

Na tej stronie możemy nadawać pewne uprawnienia dla grupy, zatem jak to stworzyć?

Wiem że kiepski ze mnie szukacz, więc prooosze nie bijcie, poza tym temat może się przydać dla dalszych problemów związanych z tym tą sprawą. :)

wqdz690429546a.GIFPiszę poprawnie po polsku.

"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości." - Terry Pratchett

Opublikowano

Po pierwsze zmień sobie sygnaturę, bo przeczysz sam sobie. Po drugie - chodzi Ci o tworzenie nowych grup użytkowników? Wejdź sobie w acp w Użytkownicy => Grupy użytkowników => Grupy i na dole masz opcję tworzenia nowych grup. Potem nadajesz stosowne uprawnienia ;)

Opublikowano
Po pierwsze zmień sobie sygnaturę, bo przeczysz sam sobie.

A o co konkretnie ci chodzi? :)

Nie, chodzi mi o dodanie nowej zakładki aplikacji, w której będę mógł tworzyć własne formy, gdzie administrator będzie mógł później dokonać zmian. Wszystko aby było tworzone z poziomu instalacji nowej aplikacji.

"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości." - Terry Pratchett

• Manager
Opublikowano

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Okey, dzięki.

Mam pewien problem z tym, w $this->memberData nie ma mojego wpisu, a gdy aktualizuję uprawnienia w ACP mam bład mysql - Drivier error.

Kod zapisu:

public function getForSave() {
 return array(
  'g_create_news' => intval(ipsRegistry::$request['g_create_news']),
 );
}

Ogolnie wszystko Niby wygląda OK, gdyby nie ten bład.

• Manager
Opublikowano

No i co ja mam Ci powiedzieć? Jak Ty aplikacje tworzysz chłopie, nie mając pojęcia o podstawach? Zajrzyj do folderu cache/ i sprawdź logi błędów. Pewnie nie masz pola g_create_news w tabeli groups.

---

Opublikowano (edytowane)

Sorry jeśli cię jakoś zdenerwowałem. Po prostu, mam pewne braki co do pisania aplikacji IPB dlatego nadrabiam to różnymi pytaniami i innymi tematami, to jest o bardzo szybka droga nauki. :)

Myślałem że skrypt automatycznie tworzy tabele lub są one zapisywane w cache. Można zamknąć.

Edytowane przez Machniuk

• Manager
Opublikowano

Nie denerwuję się, ale za dużo pytasz, a za mało szukasz - przynajmniej takie odnoszę wrażenie.

Jak miałby to automatycznie robić? Ale nie ważne - musisz być cierpliwy i wszystko skrupulatnie szukać. W razie W - pisz śmiało i nie przejmuj się komentarzami. :D:P

---

Opublikowano

Okey. :)

Ogólnie tworzone tematy nie są tylko po to tylko abyś podał mi link do dokumentacji, zawsze jest tak jak się wgłębia w jakiś określony temat występują błędy, problemy które warto zadać na forum by nie tylko sobie pomóc ale także dla przyszłych programistów którzy googlując mogą też odnaleźć rozwiązanie problemu. ;)

Co do tego tematu, stanowczy Lock. ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.