Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Wiem, że problem nie dotyka tylko mnie i chciałbym wrzucić temat do dyskusji. :)

Nexus, choć zaawansowane narzędzie ma to do siebie, że nie jest tani, a dwa nie trzeba zawsze armaty na mrówki. Nie wykorzystam nawet 50% funkcjonalności.

U mnie, jak i na wielu podobnych hobbistycznych forach tak na prawdę potrzeba narzędzia które umożliwiłoby sprzedaży 3-4 produktów (zwykle koszulki i inne gadżety), bez bramek płatności etc. . Znacie/widzieliście jakieś prostsze i tańsze rozwiązanie?

ps: Dawidzie - myślę, że byłoby zainteresowanie takim modułem jeżeli go nie ma (w markecie nie widziałem). Nawet bez dedykowanego panelu klienta, wystarczy prosty formularz wysyłkowy. Nie myślałeś, żeby napisać taką aplikację? Jestem przekonany że znalazłbyś wielu chętnych do zakupu. Bez bajerów - maksymalnie prostu i skuteczny.

Jak sądzicie ?

logopiwoorgsmall.png

piwo.org - polski portal piwowarski

Opublikowano (edytowane)

A klasycznie przedpłata, lub pobraniem. Przy takich produktach prostych i mało rotowalnych payu, czy też paypal myślę nie jest bezwględnie konieczny. Zwłaszcza jak sprawa dotyczy nie kodów do gier, czy kont premium a właśnie tej wspomnianej koszulki

Znalazłem fajną aplikację koszyka http://conceptlogic.com/jcart/ która na te potrzeby byłaby chyba wystarczająca (do tego formularz z adresem dostawy) i sklepik na większość potrzeb gotowy. No tylko wiedzę mam za małą :)

Na pewno jest nisza w tym temacie którą warto wykorzystać :)

Edytowane przez elroy
logopiwoorgsmall.png

Opublikowano

Tzn pewnie i dałoby się go jakoś zmodyfikować, ale szukam czegoś dodatkowo. Classifieds to za to świetny przykład na prostą i skuteczną aplikację.

Idąc podobnym tropem i pisząc soft o podobnym charakterze i podejściu to sukces gwarantowany. W sumie to aż się dziwię, że jest tyle różnych i dość skomplikowanych a nie ma mikro sklepiku. :)

logopiwoorgsmall.png

• Manager
Opublikowano

Fakt, prostego sklepiku nie ma, bo wbrew pozorom to takie proste do ogarnięcia nie jest. ;)

Swego czasu robiłem coś takiego (DP32) Awards System:

Dzięki tej aplikacji użytkownicy mogą zdobywać punkty na forum za różnorodne akcje i wymieniać je na nagrody.

Robiłem to dla forum już nie istniejącego needs.pl - teraz już nie jest dostępne, a ja wyjątkowo wtedy nie zdążyłem zrobić fotek tej aplikacji 'w akcji'. Jak chcesz to mogę to gdzieś online wrzucić, byś sobie spojrzał, tylko to nijak się ma do sklepu, to proces zamawiania jest podobny. Jakbyś dał ceny po 0 i lekko zmodyfikował skin (by nie pokazywać cen etc.) to myślę, że przy dobrych wiatrach zdałoby egzamin.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

hehehe :-) Nie ogarniam tej aplikacji :lol2:

Taki prosty sklepik o którym mówisz fajna sprawa, zwłaszcza gdy się nie ma dostępu do certyfikatu SSL no i https na Forum. Jesli tego nie ma, to na nic Ci się bramki płatności ani nawet Nexus nie przyda. Znaczy inaczej, Nexus się przyda, ale jak mówiłeś, po cóż wtedy z armatą na mrówki. Jak chcesz, to mogę Ci dać Polską wersję IBEconomy 2.1.1 spolszczoną wraz z całym ACP, wszystkimi wyjaśnieniami, podpisami, dopiskami, opcjami i spolszczonym panelem publicznym rzecz jasna. Ale nieoficjalną niestety mam tę wersję, IPS nie przyjął mi tego. Napracowałem się strasznie, ale producent tego softu, nie wyraził zgody na to żebym to opublikował jako niezależną aplikację, dopuścić chcieli tylko spolszczenie publiocznych langów i panelu acp (to zresztą nawet było moje ale ze złości usunąłem gdy mi to odrzucili), a tłumaczenie samych langów często nie wystarcza przy IbEconomy jeśli ktoś jest "zielony". Tam trzeba spolszczyć nawet "realia" nie tylko langi :D Dosłownie trzeba zrobić przekład tej aplikacji i ta wersja, właśnie taka jest. Dlatego schowałem do szuflady. Nie mogę tego rozpowszechniać oficjalnie, więc jeśli chcesz skorzystaj, a jeśli nie, to będzie u mnie gnić w szufladzie ;)

Tutaj:

http://www.zk.sex.pl...1.1_full_pl.zip

I jeśli już chcesz to wykorzystać jako realny sklep, to proponowałbym Ci na "przedpłatę" zrobić jedynie punkty. Klienci kupują punkty za prawdziwe pieniadze a później już z wirtualną kasą ganiają po sklepie. Oczywiście, najpierw musiałbyś wszystko ogarnąć, ja już mam tę aplikację w jednym paluszku. Teraz korzystam z Nexusa, ale Ekonomię i tak mam jako wirtualną rozrywkę na Forum. Giełdę, ikony, niektóre pakiety subskrypcji i inne takie.

Pozdrawiam.

Edytowane przez semenedar
  • Lubię to 1