Skocz do zawartości

Zadanie jest, ale blokuje się

Rekomendowane odpowiedzi

Gość pziemczyk
Opublikowano (edytowane)

Witajcie, mam pewien problem. Stworzyłem własne zadanie, własny plik który pobiera dane z API do usługi Xbox Live, a następnie zapisuje je do tabeli bazy danych. Zrobiłem coś takiego ponieważ requesty wysyłane do API mówiąc szczerze dość długo idą. Dane pobrane w JSON przekazuje do bazy danych i z tym nie ma żadnego problemu. Problem w tym, że wysypuje się w momencie gdy wykonuje te zadanie, prawdopodobnie dlatego że za długo je wykonuje. Czy da radę jakoś zrobić, żeby dłużej wczytywało i nie wywalało "Timeouta" w konsekwencji czego zadanie nie było blokowane?

Przykład tego API: https://xboxapi.com/games/Delavor

Takie requesty idą dwa, jeden do gier, drugi do profilowych informacji. Próbowałem i z crona i normalnie i zawsze blokuje się.

Nie wiem, nawet jeżeli miałbym zmieniać coś w ustawieniach PHP to śmiało bo mam taką możliwość.

Proszę o pomoc.

Edytowane przez pziemczyk
Gość pziemczyk
Opublikowano

Dokładnie tak jak mówisz DawPi. Jak wykonuje ręcznie to wszystko jest okej :)

Gość pziemczyk
Opublikowano

Zawsze po pierwszym.

Jak ręcznie odpalam to wczytuje dość długo (ale to dlatego że API z którego pobieram dane wysyła długo request).

Natomiast przy automatycznym minutę po zaplanowanym włączeniu jest zablokowany. Czy to cron czy też zwykły, nie ma znaczenia.

Gość pziemczyk
Opublikowano (edytowane)

Hmm wykonuje już dość długo i nic, 17:21 miało wykonać a mamy 17:25 i nadal nie wykonało mimo że jak ręcznie to robię to nie przekracza minuty jednak.

// Edit:

No i zablokowane po raz kolejny.

Edytowane przez pziemczyk
Gość pziemczyk
Opublikowano

DawPi, przyszło mi do głowy jeszcze może requesty nginx/php?

Stoję na dedyku więc mogę dowolnie zmieniać ustawienia. Wiesz może co mogłoby być tutaj kluczowe?