Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem...otóż jak zrobic aby można było usuwać/edytować zdania i słowa z SB? Na dzień dzisiejszy z poziomu forum mogę jedynie zbanować użytkownika na SB. Z Panelu Admina dodatkowo moge usunac jego shouty jednak nie te które bym chciał tylko wszystko albo nic :) Mogę kasować wiadomości jednak nie pojedyncze a wszystkie razem. Nie mam możliwosci edycji danego zdania/słowa oraz skasowania niepotrzebnego zdania. Z góry dziękuje za pomoc :P

Opublikowano

Ale jak to nie masz możliwości ? Co to za shoutbox ? Powiedz więcej.

Edyta:

Aj DawPi, wyprzedziłeś mnie.

nadmieniam iż wcześniej przed przenosinami serwera oraz na starym skinie było to możliwe...dzisiaj już nie. Wchodząc jak dawniej w Shoutbox pojawiaja sie trzy ikony, Edycja, Kasuj i Ban. Działa tylko Ban. W panelu admina grupa Root ma zaznaczone iż ma prawa do usuwania i edytowania poszczegolnych wiadomosci jak i wszystkich.

Invision Power Board Message

Welcome to the ShoutOut Dashboard! Here, you can view the statistics of the shoutbox, use quick tools, and various other things. To your left is the menu in which you can find Installation help, the Read Me, and various other things.

• Manager
Opublikowano

ShoutOut i znane problemy z cache, tylko bardziej na Twoim forum niż tej modyfikacji. :P

Chyba już Ci radzono zmienić shoutbox? Ah, i ostatnio niby coś włączyłeś, a jednak nie włączyłeś - więc sprawdź uprawnienia moderatorów do SB w panelu administracyjnym. UWAŻNIE. :)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

ShoutOut i znane problemy z cache, tylko bardziej na Twoim forum niż tej modyfikacji. ;)

Chyba już Ci radzono zmienić shoutbox? Ah, i ostatnio niby coś włączyłeś, a jednak nie włączyłeś - więc sprawdź uprawnienia moderatorów do SB w panelu administracyjnym. UWAŻNIE. :P

Hmmm..ktoś kiedyś może i mówił o zmianie ale wtedy nie przywiązywałem do tego tak dużej wagi z powodu braku czasu aby sie tym zajmować :P

Ah, i ostatnio niby coś włączyłeś, a jednak nie włączyłeś

...Mam chyba alzheimera??? :)

więc sprawdź uprawnienia moderatorów do SB w panelu administracyjnym. UWAŻNIE.

Jr mod miał konkretne uprawnienia :P ...ale co mu z uprawnień jak ich nie może wykorzystać ;)

...a jeśli chodzi o Shoutbox to jaki polecasz lub polecacie? :P

Edytowane przez Kosa
  • Manager
Opublikowano

Mówię by sprawdzić czy rzeczywiście grupa która powinna mieć uprawnienia do edycji etc. shoutów czy ma je faktycznie. Ostatnio też miało być OK, a okazało się jak tam zajrzałem, że nic nie było włączone. Teraz nie będzie tak łatwo bo się musisz nauczyć tego sam. :P

---

Opublikowano

Mówię by sprawdzić czy rzeczywiście grupa która powinna mieć uprawnienia do edycji etc. shoutów czy ma je faktycznie. Ostatnio też miało być OK, a okazało się jak tam zajrzałem, że nic nie było włączone. Teraz nie będzie tak łatwo bo się musisz nauczyć tego sam. :P

hehe...grupa która powinna mieć uprawnienia do edycji i kasowania ma je...jednak nie działa :P DawPi...z uwagi, że Adi sie nie zajmuje juz fifanet, przejąłem wszystko co było do przejęcia....zawsze byłem lewy do takich rzeczy i nigdy sie tym nie zajmowałem, to tak jakby ktoś kazał Ci nagle podbic piłkę nogą 500 razy :) ...ok troche zeszliśmy z tematu :P

• Manager
Opublikowano

Jeśli faktycznie te uprawnienia są włączone w ACP, a na forum nie można z nich korzystać, to zrób tak, jak pisałem - odśwież cache. Nie mam tego SB, bo Ci polecałem IP.Shoutbox, więc spójrz tam dobrze w ACP i szukaj menu 'cache' coś. :P

---

• 1 rok później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.