Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie ponownie...

Na stronie głównej od dłuższego czasu widzę, ze w różnych działach są ukryte posty/tematy. Nie wiem skąd one się tam wzięły, bynajmniej, gdy klikne na ikonke i chce zrobić aby był widoczny okazuje się, ze tam nie ma nic ukrytego albo temat jest ukryty, ale nie da się włączyć aby był widoczny. Denerwują mnie troszkę te ikonki ukrytych na głównej.

Czy ma ktoś pomysł jak to naprawić?

• Manager
Opublikowano

Nie bardzo rozumiem jak nie można je włączyć by były widoczne. Jako główny administrator możesz wszystko, również i to.

Dziwi mnie, że piszesz czy ktoś ma pomysł jak to naprawić - przecież to żaden błąd, nie możesz tłumaczyć braku umiejętności błędem. Po prostu musisz na spokojnie to zrobić i po przejściu do ukrytych tematów/postów je zatwierdzić lub skasować by te komunikat zniknęły.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

No właśnie DawPi, ja tego też nie rozumiem...

Postaram sie wytłumaczyć...

Ze strony głównej widze znaczek niewidocznego postu/tematu... Wyglada tak: bc_queued.gif

...klikam na niego, wchodze w dział i na samej górze widze temat, w pionowej tabelce "Odpowiedzi" przy tym temacie zaś widze znaczek bc_queued.gif, klikam na niego, wtedy widze nazwe tego tematu na belce (tam gdzie po prawej jest "Ocena" i "Opcje"...

I tylko tyle.... Nie ma tematu/postu, który jest niby ukryty. Poniżej jednak mam opcje moderacji po lewej i rozwijane menu z drugimi opcjami po prawej. Mam tam np opcje "Zatwierdz, ustaw jako widoczne", ale nie zrobie nic bo: "Z zaznaczonymi (0)" i tyle co moge...

Przy siedmiu forach mam te znaczki informujace o ukrytym poscie/temacie bc_queued.gif, ale nie jestem w stanie nic zrobić bo jak pisałem wyżej, nie widać ich, tylko tytuł tematu na belce ;)

Edit: Niestety nie widać dołaczonych grafik, ale każdy wie jak ona wyglada.

Edytowane przez PowerDream
  • Manager
Opublikowano

Wgraj sobie tę modyfikację: (OV22) View all Queued Items v1.0 powinieneś zobaczyć co jest dokładnie ukryte.

Ja tam widzę co jest ukryte, więc nie wiem w czym jeszcze mogę pomóc. ;/

Polecam też: (T23) Autoprune Invisible Topics 1.0.

---

• Manager
Opublikowano

Proszę nie przesyłać screenów na PW. Po to jest forum by ktoś inny może miał możliwość i pomysły jak pomóc.

Również mam ten problem co na screenie. Cóż. Musisz sprawdzić w bazie danych, wyłuskać tematy i posty, które są ukryte, a potem je sprawdzić na forum. Ale najpierw polecam odświeżenie cache oraz informacji o forach. Oba narzędzia w TOOLS & SETTINGS.

---

Opublikowano

No ok, dziękuje za informacje.

Szczerze to juz mnie dobija to IPB, non stop są jakieś jaja z nim. Co do cache... Często jest to robione, ostatnio jakies 2 tygodnie temu a problem z postami ukrytymi od kilku miesięcy.

Czas chyba już przejść na vB.

Pozdro

Opublikowano

Wiesz... Gdyby każdy miał wystarczajacą wiedze na temat tego to ok... Ale to nie jest możliwe. Pewnie z 90% posiadaczy tego typu for ma podobne problemy natury technicznej sypiacych sie skryptów. Zresztą ile można naprawiać, naprawiać i naprawiać to IPB?

Poprosze naszego admina jak wróci aby napisał do supportu IPB, niech to naprawią skoro sie płaci. On zna perfekt angielski.

Temat mozna zamknać bo widze, ze nic sie więcej tu nie wydarzy. Dzieki bynajmniej za pomoc.

• Manager
Opublikowano

Coraz częściej spotykam się z takimi ludźmi jak Ty. Podaję parę modów, rad, pomysłów. Myślę nad tym dobrą chwilę, daję proponowane scenariusze, a oni, identycznie jak Ty teraz zleją co z góry na dół i wolą biadolić jacy co oni są biedni i na końcu siarczyście dać do zrozumienia, że mają mnie w d*pie, Ty tutaj zdaniem "Temat mozna zamknać bo widze, ze nic sie więcej tu nie wydarzy. Dzieki bynajmniej za pomoc.". Tylko idiota nie wyczuje ironii.

Nie pierwszy i pewnie, co żałuję, nie ostatni pojawią się tutaj takie osoby, ale wierz mi, że mnie nie w żaden sposób nie zniechęci do promocji IP.Board w Polsce poprzez to forum. Robię to z pasji, a byle kto mi tego ot tak nie odbierze.

Mam poczucie, że starałem się pomóc, proponowałem rozwiązania, Ty z nich nie skorzystałeś, możesz mieć pretensje tylko do siebie. Nie napisałem, że to może pomóc, ale wychodzę z założenia, że lepiej coś robić, próbować niż siedzieć z założonymi rękami jak Ty.

P.s. brak stosowania polskich ogonków, znaków interpunkcyjnych wyraża brak szacunku do osób, które mają to czytać. No, ale przecież Ty o tym doskonale wiesz.

---

Opublikowano

DawPi, źle to odebrałeś bo nie miałem zamiaru słać żadnej ironii, gdybym Cie nie szanował to nie promowałbym Twojego forum i nie ufałbym Ci. Totalnie zdziwiły mnie Twoje słowa teraz.

Modyfikacje wgram napewno w pierwszej wolnej chwili aby je zobaczyć... Jestem typem pedanta, u mnie musi wszystko grać cacy a gdy nie gra jestem chory... Wgranie np modyfikacji coś może poprawi, obejde problem, który tak naprawde pozostanie nadal bo sam jako koder powinieneś mi przyznać racje, ze skrypt powinien działać idealnie. To tak jakbyś na wybitą szybe w aucie nakleił plekse... Nie będzie przemakało, nie bedzie wiało, ale wybita szyba pozostanie pod spodem.

Chciałem tylko poznać przyczyne tego błędu i ja usunąć....

Pozdrawiam

• Manager
Opublikowano

Oczywiście, że skrypt ma działać na tip top.

Zadam Ci pytanie-zagadkę: IP.Board istnieje dobrych parę lat. Jest stosowane na wielu wielu forach. Zakładasz sytuację, że ten domniemany błąd skryptu nie został przez te wszystkie lata zauważony, że dopiero jakiś PowerDream go zauważył?

Nie. Skrypt działa na tiptop. Wszelkie problemy, błędy wynikają z działań administracji tylko i wyłącznie! Sporadycznie są to błędy serwerowe, ale te zdarzają się niezwykle rzadko.

Proszę miej to na uwadze w przyszłości.

---

• Manager
Opublikowano

Wiem, ze to nie wina skryptu bo zawsze było ok, dlatego wpadłem tutaj aby rozwiazać problem tego błedu.

My, jako osoby trzecie podsuwamy pomysły, sugestie. Jednak ich wykonanie i tak zawsze spada na administratorach, którzy jako jedyni mają dostęp do forum i do ACP/FTP. No to chyba jest jasne.

Można by sprawdzić to np. przez zapytanie SQL:

SELECT * FROM ibf_posts WHERE queued = 1

Jeśli będzie jakikolwiek wynik to potem wejdź na taki link: http://adresforum.pl/index.php?act=findpost&pid=XX . Gdzie XX to ID postu jaki otrzymałeś po wykonaniu powyższego zapytania. Dzięki temu zobaczysz co to za kwiatek i gdzie się ukrywa.

P.s. jak widać jednak ruszyło. Trzeba być czasem po prostu bardziej miłym i wierzyć, że my tu naprawdę chcemy pomóc, ale z pustego i Salomon nie naleje.

---

Opublikowano

Witaj

Przy użyciu tego zapytania wyskoczyły mi dwa ukryte tematy, ale te tematy były widoczne jako ukryte i można je było przywrócić od początku.

Tych, których dotyczy problem nie pokazało niestety.

Wyczyściłem jeszcze raz Cache Control...

W Recount&Rebuild poleciałem wszystkie narzędzia z góry na dół uruchamiając je. W SQL Toolbox zrobiłem optymalizacje a następnie repair tabel.

Częściowo problem ustąpił, tzn w kilku działach pokazały się w końcu te ukryte posty/tematy i mogłem je usunąć lub zaznaczyć jako widoczne.

W Śmietniku nie dało się nic zrobić, wiec wyczyściłem go. 6000 postów i tematów delete, problem z niewidocznymi tematami zniknał (było ok 30 ukrytych tematów i ileś postów)

Problem pozostał w dwóch działach, ale sytuacja jest po tym zabiegu gorsza, tzn ze strony głównej widać znaczki ukrytego postu, ale po kliknięciu na nie pojawia sie normalne forum, nie tak jak dotychczas tylko nazwa ukrytego tematu na belce...

Jakiś czas temu zainstalowałem modyfikacje do raportów [AH22] Report Manager, być może przez nią coś się stało z tymi ukrytymi. Tak tylko przypuszczam, nic poza tym.

Muszę znaleźć czas na zainstalowanie modów, które podsunąłeś. Na forum mamy już bardzo duzo modyfikacji, sama strona główna to 16 zapytań. Dobrze, ze to dedyk bo już chyba dawno byśmy polecieli z takim obciążeniem.

• Manager
Opublikowano

Hym, te modyfikacje nie są takie super jak Ci się wydaje, tj. mają służyć tylko diagnozie etc.

I jak widzisz to jednak był problem z cache, które się nie odświeżało. Może to wynikać z wielu czynników. Sprawdzaj powoli wszystko.

Jak coś to pisz.

---

Opublikowano

O cache już kiedyś było mówione w temacie ze znikającymi statystykami... Dokładnie to TUTAJ

Może tym razem też wina leży po stronie konfiguracji serwera...

Jeszcze sie pomęcze z tym, i zobacze co z tego wyjdzie.

Opublikowano (edytowane)

Rozwiązanie:

Miałeś jakieś forum w jakiejś kategorii.

Ktoś napisał w nim posta lub założył temat, który został ukryty.

Potem ktoś zmienił w ustawieniach for ustawienie

Treat this forum as a category?
na kategorię.

I... pojawia się ikonka ukrytych postów, a po kliknięciu... nie ma.

Przepatrz pod tym kątem, ja kiedyś nasiedziałem się jak głupi szukając kilkuset postów, które zniknęły - bo "giną" i zarówno ukryte jak i widoczne.

Dziękuję za uwagę :)

Edytowane przez maxx