Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Poszukuję sponsora,partnera i zlecę przeróbkę skina

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam ciekawe forum o grach i "zagrajmy w" które już istnieje z miesiąc i codziennie przybywa od 1-3 użytkowników może to nie jest jakaś wielka liczba ale jak na początek to całkiem ,całkiem. Przechodząc do rzeczy, może zacznę od zlecenia, a więc chciałbym aby ktoś przerobił skin Fluo-Blue do wersji 3.3.4, ipbskinslab.pl miało to zrobić ale jednak Krzemil olewa ludzi albo po prostu nie ma czasu co mnie dziwi bo skin moim zdaniem jest gotowy do udostępniania. 2 rzeczą jest to że awesome-games.pl czyli moje forum poszukuję sponsora lub partnera może być to zasponsorowanie w jakiej kolwiek kwocie chodzi mi o to że bym miał środki na zakup serwerów gier .Kolejną rzeczą czyli 3 jest to że ,chciał bym aby ktoś zareklamował moje forum np. na youtube.pl chodzi mi o jakiegoś sławniejszego youtubera ,a ja natomiast ja zareklamował bym kolegę na forum. Z wszelkimi pytaniami zapraszam na pw, wiem że temat jest napisany trochę chaotycznie ale nie starałem się aby to miało jakieś ręce i nogi.

Pozdrawiam, sqmany

• Manager
Opublikowano

Ale jak ktoś może być zainteresowany, jak nie wie na czym stoi. Napisz konkretnie w temacie. Miałeś sposobność napisać czego oczekujesz, więc miej odwagę napisać co oferujesz.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

A więc dobrze, nie mogę już edytować tematu. W takim razie napisze tutaj, może ktoś się dopatrzy tego posta.

Teraz dokładnie nie wiem co mogę zaoferować ponieważ nie wiem kto się zainteresuję ofertą ,bo jeżeli znajdę sponsora to jest pewność ,że zapłacę za przeróbkę skinu ,jeśli nie będzie tych pieniędzy to za przeróbkę skina zareklamuje osobę na forum, tak na prawdę za wszystko w czym wspomożecie moje forum ,będziecie mieli pewność że w jakiś sposób zareklamuje na swoim forum was ,dostaniecie za pewne rangi sponsorów ,a jeżeli osoba będzie wymagająca to może da się coś dopłacić od samego siebie ,i to wszystko co mam do powiedzenia, jak mówiłem z konkretnymi pytaniami zapraszam na pw.

PS.W 1 poście napisałem że codziennie rejestruje się 1-3 osób ,ale dzisiaj akurat się zarejestrowało 5 osób

Edytowane przez sqmany
Opublikowano (edytowane)

Dawid, to nic innego jak kolejne "szukam jelenia co będzie płacił za mnie w zamian za reklamę na moim forum bez ruchu" (via 170 postów, 70 użytkowników).

Zero konkretów, same "CHCEM".

PS.W 1 poście napisałem że codziennie rejestruje się 1-3 osób ,ale dzisiaj akurat się zarejestrowało 5 osób

Może się rejestrować nawet 100, pytanie - ile z nich będzie brać aktywny udział w życiu forum?

Edytowane przez Macsch15
Opublikowano (edytowane)

No niestety ciężko jest z pieniędzmi ponieważ licencja +hosting+domena i modyfikacje i styl Deflection kosztowały, miałem na początku trochę pieniędzy ale wszystko właśnie już poszło na rzeczy które wymieniłem ,pieniądze z reklam będą dopiero w październiku ,więc na razie nie mogę zapłacić ,jeżeli chodzi o użytkowników uczestniczących w życiu forum ,to dość dużo osób pisało na forum i ma jakąś określoną liczbę postów.W końcu na razie nie może być jakiegoś konkretnego ruchu, forum ma dopiero miesiąc.

Edytowane przez sqmany
Opublikowano

No niestety ciężko jest z pieniędzmi ponieważ licencja +hosting+domena i modyfikacje i styl Deflection kosztowały, miałem na początku trochę pieniędzy ale wszystko właśnie już poszło na rzeczy które wymieniłem ,pieniądze z reklam będą dopiero w październiku ,więc na razie nie mogę zapłacić ,jeżeli chodzi o użytkowników uczestniczących w życiu forum ,to dość dużo osób pisało na forum i ma jakąś określoną liczbę postów.W końcu na razie nie może być jakiegoś konkretnego ruchu, forum ma dopiero miesiąc.

Nie wszystko musi być zrobione od razu. Trzeba umiejętnie rozporządzać gotówką przy projektach, a nie szukać frajerów (ty to określiłeś jako sponsor), którzy wyłożą pieniądze na forum bez żadnej przyszłości.

Opublikowano (edytowane)

Ja bym zapytał o coś innego. Jeżeli chcesz pomocy, szukasz sponsora musisz mieć legalne oprogramowanie. Nie da się ukryć, że masz choćby video system (Defuse), który kosztuje 33$ a do tego kilka innych płatnych dodatków.

Sam dodatek Video po zakupie ma 12 miesięcy wsparcia i aktualizacji a Ciebie nie jest aktualny. Być może Ci się po prostu nie chciało. Nikt nie da złotówki przy "lewym" oprogramowaniu.

Skin też jest z serii płatnych. Czy jest to legalnie działające forum?

pieniądze z reklam będą dopiero w październiku

Za długo w tym siedzę, żeby wierzyć w takie teksty. Dobrze działające fora z UV na poziomie 3/4k dziennie zarabiają miesięcznie po 300zł.

Edytowane przez MotyF
Opublikowano

Donation Tracker też piracony...

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Gość CiociaSamaRozkosz
Opublikowano

Hej,

Uwierz mi, trudno będzie znaleźć takiego sponsora, bynajmniej ja znam te bule. Niestety, pierwszym dołkiem jest słabo rozkręcona strona internetowa, co sponsorowi na wjazd się nie spodoba. Proponuję odłożyć troszkę gotówki na bynajmniej 70% skin-u, później możesz porozmawiać być może o małej zniżce :-)

"Nie od razu, rzym zbudowano"

Pozdrawiam

Opublikowano

A ja mam dla Ciebie inną radę i nie traktuj tego jako krytykę. To forum jest zbyt młode, aby ktokolwiek chciał "w zamian" za pracę na nim (na przykład przy szablonie), otrzymać tam link, banner reklamowy lub rangę donatora. Na co komu "obcemu", kto nie jest z tym miejscem związany taka ranga? Informacja o tym ile rejestruje się dziennie osób, nie ma również żadnego znaczenia dla sponsora. Otóż, dla sponsora liczy się przede wszystkim ruch jaki się na tym forum odbywa, liczba dziennych odsłon, statystyki Google Analytics oraz pozycja Page Rank. Dla starych i stałych bywalców, liczy się również klimat. Może się okazać po roku lub dłużej, że nagle Twoim sponsorem zostanie jeden z Użytkowników, którego nigdy byś o to nie podejrzewał, który Twoją pracę i serce włożone w to co robisz, doceni.

Przed Tobą jeszcze długa droga, zanim to miejsce stanie się prawdziwym "Kompendium modyfikacji i informacji o grach". Spróbuj powalczyć o sponsora za rok, lub za dwa, gdy forum będzie już dobrze wypozycjonowane, gdy będzie na nim po prostu coś się działo. Reklamuj się na własną rękę i nie oczekuj że ktokolwiek (a już w szczególności znany Youtube'r) skusi się na rangę donatora w zamian za reklamę. Jest mnóstwo w sieci miejsc, gdzie się można reklamować za darmo i od tego zacznij.

Dobrze pisze, dać mu piwo.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.