Skocz do zawartości

ROZWIĄZANY: Driver error przy próbie użycia (SOS33) User Groups in Register Form

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem z modyfikacją, którą wyszczególniłem w temacie. Otóż instalacja przebiega pomyślne, lecz gdy próbuję dodać daną grupę do wyboru przy rejestracji, otrzymuję driver error.

W pliku sql_error_-.cgi mam:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Date: Sun, 14 Oct 2012 13:14:43 +0000
Error: 1054 - Unknown column 'g_rfcp_usergroup_show' in 'field list'
IP Address: 83.27.28.108 - /admin/index.php?adsess=8288928208ac90e245565434c8a4f85c&app=changegroup&&&module=overview&section=overview&do=group_toggle&group_id=11
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
mySQL query error: UPDATE ipb_groups SET g_rfcp_usergroup_show=1,g_rfcp_usergroup_position=1 WHERE g_id=11
.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.
| File																	   | Function																	  | Line No.		  |
|----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------|
| admin/applications_addon/other/changegroup/modules_admin/overview/overview.php| [db_main_mysql].update													    | 136			   |
'----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------'
| admin/applications_addon/other/changegroup/modules_admin/overview/overview.php| [admin_changegroup_overview_overview].groupToggle							 | 39			    |
'----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------'
| admin/sources/base/ipsController.php									   | [admin_changegroup_overview_overview].doExecute							   | 306			   |

Nie wiem co jest przyczyną. Byłbym wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam.

Opublikowano

Czyli wersja jest zgodna z Twoim IP Board. Rozumiem że kupiłeś tę apkę w tym miejscu: http://community.invisionpower.com/files/file/5015-sos33-user-groups-in-register-form-control-panel/ Proponował bym Ci zatem zgłoszenie problemu w topiku dotyczącym pomocy technicznej u autora tej apki: http://community.invisionpower.com/topic/352191-download-sos33-user-groups-in-register-form-control-panel/

Rozumiem że wszystkie możliwe "standardowe" czynności takie jak przebudowa szablonów, odświeżanie furl, to już zostały przez Ciebie zrobione.

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Źle sformułowałem pytanie. Chodzi mi o to jakie wartości dodać w tym polu, a dokładniej co wybrać/wpisać tutaj:

3i81ii.jpg

418mpf.jpg

Aby doprecyzować moje pytanie, to muszę powiedzieć, że wiem co wpisać w polu Nazwa. Oznacza to, że nie musicie mi już podawać wartości, którą mam umieścić w tymże polu.

Edytowane przez Foqusonik
Opublikowano (edytowane)

Nie pomogło. Kolejny log z cache.

Date: Sun, 21 Oct 2012 17:16:00 +0000
Error: 1054 - Unknown column 'g_rfcp_usergroup_position' in 'field list'
IP Address: 178.43.141.107 - /admin/index.php?adsess=ce085ce76efca9fa6191ccfda3fb7d56&app=changegroup&&&module=overview&section=overview&do=group_toggle&group_id=8
mySQL query error: UPDATE ipb_groups SET g_rfcp_usergroup_show=1,g_rfcp_usergroup_position=1 WHERE g_id=8
.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.
| File																	 | Function																	 | Line No.		 |
|----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------|
| admin/applications_addon/other/changegroup/modules_admin/overview/overview.php| [db_main_mysql].update													 | 136			 |
| admin/applications_addon/other/changegroup/modules_admin/overview/overview.php| [admin_changegroup_overview_overview].groupToggle							 | 39			 |
| admin/sources/base/ipsController.php									 | [admin_changegroup_overview_overview].doExecute							 | 306			 |

Mam dodać kolejne pole w tabeli groups?

Edytowane przez Foqusonik
  • Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o wysłanie wiadomości do jednego z członków ekipy zarządzającej.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.