Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Czy jest możliwość umieszczanie portalu z modyfikacji uportal na subdomenie? Folder z subdomeną znajduje się w folderze public_html czyli razem z plikami z forum.

Znalazłem jeden sposób, ale to działa tylko wtedy, gdy folder z forum jest wyżej niż folder w którym chcemy umieścić Portal (w moim przypadku tak nie jest). Nie chcę robić żadnych przekierowań.

Macie jakieś pomysły?

Edytowane przez Johnymnemo
Opublikowano (edytowane)

Napisałem do autora modyfikacji. Kazał mi zrobić według tego poradnika:

Step 1: Upload File

Upload the included index.php file to where you would like to show the portal page. Do not upload this over your forums index.php file.

Step 2: File Edit

Open the recently uploaded index.php

Find and Change:

$path_to_ipb = './forums/';

Save index.php.

Set the path to your IPB forum. (Make sure you add the path not the url.) For example, if this index.php file is placed in your home folder and your forum is placed in a subfolder called forums, the path would be /home/username/public_html/forums/

Zrobiłem to, ale mam taki błąd:

"Warning: require_once(./public_html/initdata.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/user/domains/mysite.com/public_html/test/index.php on line 27

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required './public_html/initdata.php' (include_path='.:/usr/local/php5/lib/php') in /home/user/domains/mysite.com/public_html/test/index.php on line 27"

Próbowałem podać kilka "$path_to_ipb", ale za każdym razem jest błąd. Jak to naprawić?

Edytowane przez Johnymnemo
Opublikowano

Tak, przebudowane. Ustawiłem $path_to_ipb na /home/user/domains/mysite.com/public_html/ (bez kropki na początku) i błąd zniknął, jednak po wejściu na adres subdomeny wyświetla się biała strona. Żadnego komunikatu.

Opublikowano

Sęk w tym, że nie działa (przynajmniej u mnie). No a z moimi podstawowymi umiejętnościami, to chociaż bym chciał, to sam nie rozwiążę tego problemu. Przeszukałem już sporo forów, DevFuse już mi nie odpisuje...

• Manager
Opublikowano

Tak, przebudowane. Ustawiłem $path_to_ipb na /home/user/domains/mysite.com/public_html/ (bez kropki na początku) i błąd zniknął, jednak po wejściu na adres subdomeny wyświetla się biała strona. Żadnego komunikatu.

Serio tak to ustawiłeś? Nie widzisz, że to przykład i musisz zastosować path Twojego serwera?

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Tak, mojego. Patch jaki podałem to: /home/mpg/domains/mpghforum.pl/public_html/

A w temacie podałem taki, bo temat pisałem równocześnie także na forum invisionpower, no a tam zagląda więcej osób, a nikt nie musi znać adresu mojej strony ;)