Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jeżeli nie ten dział proszę o przeniesienie, z góry dziękuję...

Czy ten VPS utrzyma mi forum + baza amxbans, psychostats, screenlog, sklepik.

http://www.usdc.pl/Serwery_VPS_XEN.html - czy XEN-1 wystarczy na taki typ forum Counter-Strike1.6 ??

Obsługa USDC odpowiedziała, że XEN-1 nie wystarczy na to forum, czy to prawda ? Dostałem odp. od kolegi że serwery www są słabsze niż ten XEN-1 VPS. Proszę pomoc.

Opublikowano

1. IPS ma własny hosting, z resztą nie można hostować jakiejś firmy bez jej zgody ;)

2. Zakładając, że chodzi Ci o forum IPB to trochę mało faktów podałeś. Specyfikacja tych serwerów nie robi wrażenia. Jeśli to ma być forum dla Ciebie i kilku kolegów, to bez problemu wystarczy. Jeśli spodziewasz się mieć 500 000 gości dziennie, to z pewnością nie. Polecane hostingi na tym forum pod IPB to lh oraz dhosting... Ale nie wiemy jakie masz potrzeby, więc ciężko coś doradzić konkretnie...

Opublikowano

Miałem na UnixStorm serwer www, lecz nie wyrabiał ale coś tam było naprawione, lecz kolejnym problemem były DDoSy i została mi zablokowana domena na ich serwerach, hehe potrzebuję coś co będzie blokować ataki zew, w moją stronę jakiś mocny hosting nawet serwer www, (będzie taniej)

Opublikowano
lecz kolejnym problemem były DDoSy i została mi zablokowana domena na ich serwerach

dhosting one more time?

Opublikowano (edytowane)

Wg mnie będzie ciężko, bo przy optymalnej konfiguracji ramu będzie na styk. U mnie, na wydaje mi się, że dobrze doszlfowanym nginxie z phpfpm jest jak na wykresie. Mam średnio do 300 zarejestrowanych userów dziennie, unikalnych odwiedzin około 4000.

post-8370-0-60265500-1352764823_thumb.pn

Edytowane przez elroy
logopiwoorgsmall.png

piwo.org - polski portal piwowarski

Opublikowano

Przy odpowiednio skonfigurowanych usługach dasz radę, fakt faktem że praktycznie cała pamięć będzie "zjedzona" (z lekkim zapasem), aczkolwiek utrzymać forum, bazy danych itd. dasz radę. Jedyne co może kuleć to psychostats ze względu budowy (tutaj polecał bym migrację do hlstatsx). Nawet jeśli okazało by się że rady jednak nie dasz, to zawsze pozostaje Ci migracja na wyższy pakiet, która znając życie ogranicza się do jednego kliknięcia przycisku, czy kontaktu z bokiem.

Opublikowano

jeśli strona pada atakami ddosów to odradzam dhosting w 100% !!!!!!!!!!!!

kiedyś pisałem co się działo kiedy moja strona była atakowana

kazali spakować manatki otworzyli drzwi i wypad

ostatnio to progreso.pl ma dobre zabezpieczenia i oferte

podczas ataku trzeba zadzwonić do nich i dają rade.

Amazing Game Website Templates for those who want to stand out from others.

Professional IPS Themes - Gaming Invision Community Themes, Forum Skins and Game UI Templates.

Forum Templates for Clans and Guilds, Web and Game Developers.

Opublikowano

Witam,

pracuje w Tiktalik.com - na naszej platformie w cenie, Xen-1, mozesz miec 1GB ramu na dyskach SSD 10GB oraz procesor ~ 1.6Ghz. Zapraszam do przetestowania uslugi, po rejestracji, jestesmy w stanie dac tydzien probny, bys mogl wybrac odpowiednia opcje.

Rozliczanie mamy godzinowe, co rowniez pozwala tanio eksperymentowac z roznymi wielkosciami instancji odpalajac je na krotko, by przetestowac wydajnosc itd.

pozdrawiam i w razie pytan prosze o kontakt,

Daniel Esposito Tiktalik Team,

[email protected]

http://tiktalik.com/