Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam napotkałem ostatnio dosyć irytujący problem na moim forum. Dotyczy on kolejności postów. Otóż po wejściu do tematu posty w nim są pomieszane, zaczyna się albo od końca, ale są wyrwane od środka, a pierwszy post umieszczony gdzieś po środku. Daty postów są poprawne, niemniej jednak ich kolejność jest błędna.

Przykład: http://xboxarcade.pl/topic/696-vga-mod-by-feriar/ lub http://xboxarcade.pl/topic/863-tv-crt-wyprowadzenie-dzwieku/ i wiele innych rozpoczętych w 2011 roku.

Proszę o pomoc jak mogę sobie z tym fantem poradzić. Rozumiem, że tutaj wymagana jest ingerencja w bazie danych, ponieważ, przebudowanie i korzystanie z ogólnych narzędzi do naprawy forum nie przynosi żadnego efektu.

PS: Podejrzewam, że to wina konwersji z phpbb by przemo.

Opublikowano

Może zacznij od zmiany swojej sygnatury na tym forum. Choć to trochę nie na temat. Potem, w ACP-->Ustawienia-->Forums-->Topic, Post and Pools, sprawdź pole odpowiadające za kolejnosc wyswietlania postów w tematach:

post-13563-0-15036300-1352804596_thumb.p

Czy we wszystkich tematach jest tak samo? Czy może niektóre wyświetlają się prawidłowo, a inne na odwrót?

Opublikowano

No właśnie pisze, że nie we wszystkich jest tak, tylko tych starych przed konwersją (tak mi się wydaje). Kolejność jest ustawiona poprawnie, więc to nie ma nic do rzeczy, aktualizacja też nic nie załatwiła, przebudowa, itp. też nic nie poradziły na to. Mnie się wydaje, że zostaje tylko sortowanie w bazie danych, ale tutaj się boję podejmować jakiekolwiek kroki :(

Opublikowano (edytowane)

Pomogła ta opcja dodawana do pliku config_global.php.

Za kodem:

<?php
Dodać wartość:
$INFO['post_order_column'] = 'post_date';
$INFO['post_order_sort'] = 'asc';

Dziękuję panowie za pomoc.

Sortowanie w bazie danych za pomocą pid, daty posta, autora tematu, daty edycji, itp. nic nie dało. Dopiero dodanie tej wartości powyżej w pliku pomogła rozwiązać problem. Edytowane przez DawPi
post date -> post_date
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.