Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tym F5 chodzi mi o to że niektórzy przytrzymują ten klawisz co sprawuję ciągłe odświeżanie strony.

Przez to całe forum sie muli. I chciałbym się dowiedzieć czy są jakies modyfikacje lub sposoby, by blokować użytkownika na kilka sekund, jeżeli za często odswieża stronę.

Opublikowano (edytowane)

Shared (współdzielony) czy VPS?

jaki by nie był.... => jak już teraz zdycha do głupich F5 (do autora: sorry, ale nie wiem na jakiej podstawie wysnuwasz wnioski, że ktoś Ci F5 napitala - analizowałeś logi apacza?),

to i tak trzeba zmienić lub iść w dedyka.

IPB to nie phpbb by przemo i "pić zasoby musi" :D

Edytowane przez JackMR
Opublikowano

Shared (współdzielony) czy VPS?

jaki by nie był.... => jak już teraz zdycha do głupich F5 (do autora: sorry, ale nie wiem na jakiej podstawie wysnuwasz wnioski, że ktoś Ci F5 napitala - analizowałeś logi apacza?),

to i tak trzeba zmienić lub iść w dedyka.

IPB to nie phpbb by przemo i "pić zasoby musi" :D

Czy świat serwerów www ogranicza się stricte wokół apache? Czy apache ma tylko moduły od php, auth'a i vhostów? Czy apache ma tylko jedną konfigurację? Czy iptables nie istnieje?

Na VPS'ie można znacząco zredukować efekty floodu, na sharedzie powinna zrobić to administracja - bo sory, ale nie rozumiem jak można coś takiego dopuścić na produkcyjnej maszynie.