Skocz do zawartości

Zwrot pieniędzy przez ips

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez tenechu,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć.

Mam pewien problem z zakupem licencji:

Dwa razy zakupiłem ip.board - wszystko było niby w porządku, dane, płatność PayPal, dostęp do client area był, a jednak ips zwróciło nam pieniądze.. Może ktoś wie (lub miał podobny problem) co mógłbym robić źle lub ma jakąś polską instrukcję zakupu licencji ip.board ^^?

(Dodatkowo zakupiłem 2 kwietnia licencję, poszło.. jednak nie ma żadnego wpisu w Client Area o zakupionej licencji.. Jest tylko w historii przelewu na PayPal, że został zakończony.)

Pozdrawiam,

Paweł
  • Rozwiązanie
Opublikowano

Co do zakupu licencji 2 kwietnia to musisz poczekać aż odpowiednia osoba zatwierdzi wpłatę i da dostęp do skryptu, miałem podobnie czekałem około 3 dni roboczych.

• Lubię to 1
Opublikowano

Myślę, że na poprawne. Sprawdzałem dwa inne, bo myślałem, że mogło mnie przypadkowo tam zalogować, ale niestety nie. Jestem jednak pewien, że to z tego konta. Paypal poprzez formularz zakupu. I tam właśnie był podany e-mail, którego używam na tym koncie więc raczej to to.

• Manager
Opublikowano

Ja bym dał im 48h, a w razie braku jakiegokolwiek postępu na pisał do nich zgłoszenie, podał swoje dane przypisane do konta PP, jego ID oraz numer identyfikacyjny transakcji. I niech wyjaśniają.

• Lubię to 1

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Yhym.. przepraszam do dubla, ale problem został rozwiązany, w sumie - nie do końca.

Dostaliśmy zwrot kasy na konto, dostaliśmy również łaskawie odpowiedź od supportu.. Tylko ta odpowiedź, hm.. ona jest mało znacząca i według mnie Pani Lindy z supportu za bardzo się nie wysiliła odpowiadając na moje zgłoszenie:

I've issued a refund. Please do not attempt your order again.

Nawet nie powiedzieli co źle robimy, dlaczego jest zwrot, i dlaczego mamy nie wysyłać, eh.. i teraz mam nowe pytanie odnośnie tego tematu:

Czy może mnie ktoś naprowadzić, JAK POPRAWNIE zakupić IP.Board, poczekać 2/3 dni i móc z niego legalnie korzystać?

Jeżeli chodzi o ten incydent - stworzę nowe konto i w tedy spróbuję.

(Jeszcze dodam: moje konto na PayPal na status niezweryfikowane - czy to może mieć jakiś wpływ?)

Edytowane przez Lecix
Opublikowano (edytowane)

Jest taka możliwość? Ja przy zakupie mam możliwość płatności tylko paypalem.

I jaka jest różnica między płatnością: PayPal, a karta?

Edytowane przez Lecix
Opublikowano (edytowane)

Sory za dubel, ale:

Pan Lindy odpisał. Znam między innymi problem nieprzyjęcia realizacji zlecenie i zwrot pieniędzy. Wysłaliśmy pieniądze z niezweryfikowanego konta PayPal - musimy to zrobić ponownie tym razem ze zweryfikowanego konta PayPal. :)

Problem można uznać za rozwiązany, dziękuję wszystkim za pomoc.

Jeszcze tylko ostatni raz zapytam: Czy dane na koncie invisionpower w Client Area mogą być inne niż te na PayPalu (chodzi o imię, nazwisko, adres itp.)?

Edytowane przez Lecix
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.