Skocz do zawartości

Pytanka na temat IPB

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Jurij,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chce zakupic licencje nie aktualna tzn nie przedluzyl kolega. Jest tam wersja 3.3.4. Kupuje przez allegro wiec napewno nie zostane oszukany. Livka kosztuje 250 zl wiec wole kupic ta niz nowke. Prosze o pytanka :

1. Co musi mi pokazac zeby mu zaufac.

2. Jak rozpoznac czy to nie nulled.

3. 250zl to dobra cena ?

4. On mi daje sama licke czy jesscze cos ?

5. Slyszalem ,ze potem on moze zalozyc nulleda to prawda ?

6. Sami mi powiedzcie o najwazniejszych rzeczach

• Rozwiązanie
Opublikowano

Tutaj panuje zasada jeden temat = jedno pytanie.

Kupuje przez allegro wiec napewno nie zostane oszukany.

To wcale nie jest takie pewne. Tysiące osób zostało oszukanych na allegro.

3. 250zl to dobra cena ?

Zależy od typu licencji. Jak dla mnie to podejrzanie niska cena. Nowa licencja kosztuje 175$ minus 20 $ transfer = 155$. Więc jeśli ktoś Ci sprzedaje licencję wartą około 503,75 PLN za 250 PLN to albo jest idiotą i wtedy warto, albo mu jest pilnie potrzebna kasa i wtedy warto, albo chce Cię naciąć na ćwierć tysiaka i wtedy nie warto. A są różne typy licencji, zdarzają się dożywotnie, mogą to być licencje w pakiecie z aplikacjami IPS... Każda odmiana będzie warta inną kwotę pieniędzy.

1. Co musi mi pokazac zeby mu zaufac.

2. Jak rozpoznac czy to nie nulled.

4. On mi daje sama licke czy jesscze cos ?

5. Slyszalem ,ze potem on moze zalozyc nulleda to prawda ?

6. Sami mi powiedzcie o najwazniejszych rzeczach

Jeśli oferuje Ci sam klucz licencyjny to jest to oszustwo. Najważniejsze są dane do Client Area ze znajdującym się tam kluczem licencyjnym. Oprócz tego trzeba zapłacić 20$ za transfer takiej licencji i zmianę danych właściciela. Po zakupie zmieniasz sobie hasło i jak masz przetransferowaną licencję to nikt Ci niczego nie zmieni. Wtedy pobierasz sobie pliki skryptu z Client Area i masz 100% legalne forum.

• Lubię to 2
Opublikowano

Jurij, mowa tu wygasłej licencji, także trzeba by uwzględnić też 25$ za odnowienie. :)

• Lubię to 1

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Opublikowano

Jeśli jest to wymagane przy transferze to tak. W takie szczegóły aż tak się nie zagłębiałem :) Czyli za transfer + aktywację dojdzie jakieś 146,25 PLN i da w sumie kwotę 396,25. Oszczędność około 200 zł kosztem ryzyka oszukania na allegro i brakiem wsparcia finansowego IZE podczas zakupu licencji z linku programu lojalnościowego. To już sam autor musi zdecydować czy warto :)

Opublikowano

Jak dobrze kojarzę, to musi być aktywna do transferu. :)

Tłumaczes Power

Opublikowano

hmmm a jezeli bym nie zmienial wlasciciela ?jezeli bym zostawil na koncie kolegi a on by nie mial hasla to wtedy nie zabierze mi ??I moge zmienic email czy to jest odplatne ?

Opublikowano

Były już przypadki, gdzie pomimo zmiany adresu e-mail i hasła poprzedni właściciel odzyskał konto. Wystarczy, że poda kilka danych dotyczących transakcji.

• Lubię to 1

Tłumaczes Power

Opublikowano

wiecie nie mam az tyle kasy, a chce miec wlasne ipb. do 300zl moge wydac, ale nie 600prawie tak jak nowy oryginal. Polecicie mi jakiegoa ucziwego kolege, ktory by sprzedal? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.