Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Na innych przeglądarkach niż FF zmienia się styl dla gości

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez szymek460,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem - na Mozilli na gościu mam normalny styl - domyślny, który wgrałem (Carbon Blue). Zaś na przeglądarkach typu Google Chrome, Opera na gościu mam domyślny styl IPB, chociaż, że ukryłem go, ustawiłem jako domyślny Carbon Blue i tak jak wspomniałem - na FF nawet po wylogowaniu się jest Carbon Blue..

Może mi ktoś powiedzieć dlaczego tak się dzieje? Jak to rozwiązać?

Opublikowano

A nie wchodziłeś wcześniej na forum z tych innych przeglądarek i nie zmieniałeś skina?

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Opublikowano

Wchodziłem, owszem.. Ale ten problem dotyczy nie tylko mnie, ale też innych osób z forum - po wylogowaniu się mają oni po prostu styl domyślny IPB, który ja już ukryłem i nie wiem dlaczego tak jest.

Opublikowano (edytowane)

Jeśli zmienisz styl jest to (niestety/stety, niepotrzebne skreliście) ustawienia są zapisywane w cookies po stronie klienta i do czasu, aż on tego nie usuwanie IP Board będzie próbował ładować mu ten styl - nawet jak go Ukryjesz. Większe jaja są kiedy go skasujesz - strona będzie Ci wyświetlać ERROR 500 i będziesz miał płacz userów "A MI NIE DZIAŁA! :(".

Poproś użytkowników, żeby wyczyścili cache przeglądarki/cookies.

Edytowane przez JamLasica
  • Lubię to 1
Opublikowano

Jeśli zmienisz styl jest to (niestety/stety, niepotrzebne skreliście) ustawienia są zapisywane w cookies po stronie klienta i do czasu, aż on tego nie usuwanie IP Board będzie próbował ładować mu ten styl - nawet jak go Ukryjesz. Większe jaja są kiedy go skasujesz - strona będzie Ci wyświetlać ERROR 500 i będziesz miał płacz userów "A MI NIE DZIAŁA! :(".

Poproś użytkowników, żeby wyczyścili cache przeglądarki/cookies.

No ja sam spróbowałem na chrome wyczyścić wszystko (od początku przeglądarki, ciasteczka i całą reszte) i niestety to nic nie dało..

Może jakieś inne pomysły?

Opublikowano

Jeśli masz ten styl ustawiony jako domyślny (pisałeś że tak, aczkolwiek warto sprawdzić jeszcze raz ;)) to nie bawiłeś się przypadkiem mapowaniem klientów?

Wejdź do ACP -> Wygląd -> Wygląd -> Style i Szablony i przy każdym stylu masz taką rozwijaną strzałkę na dół po prawej stronie - wybierz z tego "Zarządzaj mapowaniem klientów" i sprawdź co tam masz pozaznaczane. Może kiedyś coś tam przestawiałeś i dlatego na użytkownikach pewnych przeglądarek wymuszasz inny styl.

Opublikowano

Jeśli masz ten styl ustawiony jako domyślny (pisałeś że tak, aczkolwiek warto sprawdzić jeszcze raz ;)) to nie bawiłeś się przypadkiem mapowaniem klientów?

Wejdź do ACP -> Wygląd -> Wygląd -> Style i Szablony i przy każdym stylu masz taką rozwijaną strzałkę na dół po prawej stronie - wybierz z tego "Zarządzaj mapowaniem klientów" i sprawdź co tam masz pozaznaczane. Może kiedyś coś tam przestawiałeś i dlatego na użytkownikach pewnych przeglądarek wymuszasz inny styl.

W jednym i drugim stylu nie mam zaznaczone nic (żadnego zaznaczonego ptaszka obok nazw po lewej) i to samo w wersji - nie ma tam nic napisane..

Teraz zauważyłem, że po ręcznej zmianie w google chrome stylu na mój i wyczyszczeniu danych przeglądarki styl po prostu powrócił do standardowego IPB.. Więc na pewno musi być coś nie tak i nie może tak być. Czekam na dalszą pomoc.

• Rozwiązanie
Opublikowano

Nie mogę edytować, więc piszę nowy post:

Wydaje mi się, że udało mi się to naprawić.. smile.png Usunąłem wszystkie dostosowania domyślnego stylu (IPB) po czym w ACP jako nadrzędny nadałem mu Carbon Blue i jednocześnie przypisałem mu jego grafikę i wydaje mi się, że wszystko gra czyściłem kilkukrotnie historię, ciasteczka.. Jeśli bylibyście na tyle mili, żeby jeszcze mi to sprawdzić na swoich przeglądarkach to byłbym wdzięczny. smile.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.