Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

SeoPilot bład serwera

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Grafer,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Próbowałem wstawić skrypt seopilot na swoje forum. Postępuję zgodnie z instrukcjami, czyli podany kod wstawiam w szablonie globalTemplate za <!-- ::: MAIN CONTENT AREA ::: -->

Kod, który wklejam to

define('SEOPILOT_USER', 'KOD USERA');
require_once($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/'.SEOPILOT_USER.'/SeoPilotClient.php');
$seopilot = new SeoPilotClient();
$seopilot_links = $seopilot->build_links();

{$seopilot_links}

Po wklejeniu tego jednak strona robi się cała biała i wyskakuje błąd serwera. 

Czy da się temu jakoś zaradzić?

Opublikowano (edytowane)

Szukałem wcześniej i znalazłem tylko ten temat > http://forum.invisionize.pl/topic/30136-instalacja-seopilot-problem/

Próbowałem kodu od Portka i niby działa (działa strona), ale nie mam możliwości, aby sprawdzić czy skrypt działa z takim kodem.

Mianowicie nie działa możliwość sprawdzenia według instrukcji sepilot

Aby sprawdzić poprawność instalacji kodu i zobaczyć testowy boks, należy zamienić wiersz:
na: 
$seopilot = new SeoPilotClient(array( 'is_test' => true ));
Edytowane przez Grafer
Opublikowano

Nie za bardzo wiem jak to się ma do kodu, który seopilot podaję właśnie dla IPB. Nie ma tu żadnego php, ani echo.

define('SEOPILOT_USER', 'KOD USERA');
require_once($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/'.SEOPILOT_USER.'/SeoPilotClient.php');
$seopilot_links = $seopilot->build_links();

{$seopilot_links}
Opublikowano

Zrób tak jak Portek, tylko dopisz sobie ten test co chcesz.

<php>
require_once($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/d60df827b2897ab51fdad5e6b75b9b26/SeoPilotClient.php');
$o['charset'] = 'utf-8';//kodowanie strony
$o['is_test'] = true; //testujemy
$seopilot = new SeoPilotClient($o);
$output = $seopilot->build_links();
</php>
{$output}
  • Lubię to 1
Opublikowano

nadal po zamianie $seopilot = new SeoPilotClient($o); na $seopilot = new SeoPilotClient(array( 'is_test' => true )); nie pokazują się zadne testowe reklamy, więc nie jestem pewien czy to rozwiązanie jest dobre.

Opublikowano (edytowane)

Kolego, zerknij w kod co Ci dałem wyżej. Tam test już jest. Nie edytuj tego co nie należy, popraw tylko nazwę pliku na własną w tym co Ci dałem w poprzednim poście.

Eh, muszę bardziej wprost pisać ;-)

Edytowane przez JamLasica
  • Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

No to dorzuć tam za <php>

<php>
define('SEOPILOT_USER', 'xxxxxxxxxxxxxxxxxx');
require_once($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/d60df827b2897ab51fdad5e6b75b9b26/SeoPilotClient.php');
// tę linię wyżej już masz, fragment tylko dla 'kontekstu'
Widocznie zmienili sposób działania i jest potrzebna - aczkolwiek to define to ja bym wrzucił w conf_global.php docelowo/produkcyjnie ;) Edytowane przez JamLasica
  • Lubię to 1
  • Rozwiązanie
Opublikowano

Dobra, ostatecznie jest:

<php>
define('SEOPILOT_USER', '357d316a0b97f04e1a017794e1ec4c5a');
$o['charset'] = 'utf-8';//kodowanie strony
$o['is_test'] = true; //testujemy
$seopilot = new SeoPilotClient($o);
$output = $seopilot->build_links();
</php>
{$output}

I działa :) Dzięki wielkie za pomoc. Teraz, aby wyłączyć test wystarczy usunąć linijkę $o['is_test'] = true; //testujemy lub zmienić jest wartość na false, tak?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.