Skocz do zawartości

Brak możliwosci przejscia na druga strone tematu

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez kwako,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, Mam problem

Otóż niedawno aktualizowalem ipb do najnowszej wersji , wszystko bylo spoko dopoki nie przenioslem calego forum na inna domene

Teraz po wejsciu w temat ktory ma np 3 strony nie mozna przejsc do nastepnej. Nie wiem co jest grane, pomozcie

Pozdrawiam 

Opublikowano (edytowane)

Zmieniłeś domenę :)

I myślisz że na tym koniec? Bo mam nadzieję że nie. Trzeba zmienić ścieżki konfiguracyjne wszystkich katalogów w ACP (uploads, i tym podobne), przebudować szablon (zrobiłeś to?), przebudować aplikacje, sprawdzić plik conf_global.php, wyczyścić FURLe, sprawdzić jak się strona zachowuje w trybie bezpiecznym (jeśli dobrze to rekonfigurować HOOKi),  i tak dalej. Wszystko to zostało wykonane?

Edytowane przez semenedar
Opublikowano

Skin oczywiscie zaktualizowany do najnowszej wersji, w trybie bezpiecznym rowiez nie dziala.. ja juz ie mam pomyslow co moze byc nie tak :( 

Opublikowano

Byłem teraz na Twoim forum i rzeczywiście, nie działa przejście tematu na drugą stronę na żadnym z szablonów w tym również na domyślnym.

A jak wygląda Twój plik conf_global.php?

Próbowałeś wyłączyć przyjazne linki?

Czy masz na FTP plik ".htaccess"?

Opublikowano (edytowane)

Jeżeli masz w głównym folderze forum domyślny plik .htaccess i przy tym wyłączona jest funkcja "Use .htaccess mod_rewrite" w ACP:

Ustawienia  >  
    Settings  >  
    System  >  
    Search Engine Optimization

to wtedy, masz dwa wyjścia.

1) Albo wyłącz mod_revrite,

2) albo stwórz plik .htaccess

<IfModule mod_rewrite.c>
Options -MultiViews
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule \.(jpeg|jpg|gif|png)$ /public/404.php [NC,L]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>

i umieść go w głównym folderze forum. Czy potrafisz stworzyć plik .htaccess? Najlepiej zrobić to w jakimś Total Commanderze lub innym programie, umożliwiającym zmianę rozszerzenia. .htaccess, to tylko rozszerzenie, czyli htaccess, po :kropce". Pokaż też kod pliku conf_global.php

Zamin odpowiesz upewnij się że pliku .htaccess tam NIE MA. Na niektórych serwerach te pliki są domyślnie jako ukryte.

Edytowane przez semenedar
  • Rozwiązanie
Opublikowano

Niestety bylem zmuszony do reinstallu calego forum :( 

Mozna zamknac bo za chwilke bd mial nastepny temat ;-)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.