Skocz do zawartości

Błąd rejestracji - 2 krok = blank page

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Gość Dori,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Plizzz help.

Przenieśliśmy forum na 2-gi serwer i nowe rejestracje padły. prawidłowo wypełniony formularz rejestracyjny, klik [Rejestruj] i ... [Połączenie z serwerem zostało zresetowane]

Mailer forum chyba jest ok, bo testy maila dochodzą, forum w wersji 3.4.4

Rejestracje są ustawione na [user email validation]

Opublikowano

Heh, z serwerem wszystko ok. To ta sama maszyna na której stoi forum, w którym ostatnio zmieniałeś skin i parę innych rzeczy :bleh:

Napisałem ticket, też mówią, że serwer i też pokazałem im tamto forum. Czekamy na odpowiedź.

Opublikowano (edytowane)

Walki z błędem i supportem dzień czwarty (dla nich sprawa jest prosta - nadgrać pliki fabrycznymi lub upgrade do 3.4.5 (obecnie 3.4.4)
Jasne, a ja potem siedzę jak ten ciul i edytuję pliki, które zmodowałem do naszych potrzeb.

Wspólnie z naszym linuxowcem doprowadziliśmy do sytuacji, że zamiast strony jak wyżej pokazuje się "normalny" error500 :/
a w logach mamy takie kwiatki:

[Thu Sep 12 22:04:34 2013] [error] [client 95.xxx.xxx.xxx] Premature end of script headers: index.php, referer: http://www.naszadomena.com.pl/forum/index.php?app=core&module=global&section=register

Pomoże ktoś?

Edytowane przez maxx
Opublikowano

No i doopa, support zrobił upgrade do 3.4.5 i piszą mi, że "unfortunately" rejestracje dalej nie działają i żeby się pytać server-admina. Wrrrrrr...

To na ch... mi ten upgrade był?

Opublikowano

Nie działa :(

F**CK!

Najdziwniejsze jest to, że mamy w tej chwili 2 fora IP.Board na tym samym serwerze - w tej chwili te same wersje 3.4.5. Nie ma żadnych lokalnych php.ini.

I na jednym forum rejestracja chodzi, a na 2-gim nie.

• Rozwiązanie
Opublikowano (edytowane)

Ogłaszam wszem i wobec, że support ips'u jest o kant d*py potłuc. Jak ktoś ma chęć to może im to przekazać, bo aż się nam rzygać chce.

3 pieprzone dni prosiliśmy ich o pomoc zajrzeli ze dwa razy, po czym przylecieli dzisiaj rano i faktycznie nam pomogli....  nadgrali nasze pliki swoimi i odpisali, że jeślirejestracja dalej nie działa to jest to wina serwera, firma, która nam przenosiła wszystkie serwisy z BDC do OVH twierdzi, że wsio jest w porządeczku. A więc co się stało?

No ja jak bym była czyimś supportem to bym miała na pewno jakąś czeklistę, po której bym poleciała jeśli forum jest ewidentną przyczyną jakiegoś błędu. Ale hrabiostwo z IPS (płacimy za support) potrafi tylko wpaść nadgrać pliki bądź zaktualizować forum. Pozostałe rzeczy mają w d*pie i olewają klienta ciepłym moczem. Feee nieładnie. Może się znają ale im się nie chce? A no to jak im się nie chce to nie będziemy im więcej płacić za support, pierniczę.

Okazało się, że w ustawieniach zaawansowanych w zakładce spam prevention był włączony Report "Mark as Spam" to IPS. Wystarczyło to wyłaczyć.

Ot wielka filozofia... dupki dupki i jeszcze raz dupki...

Doszliśmy do tego porównując po kolei wszystkie ustawienia z forumpiaseczno z naszymi ustawieniami.

Edytowane przez Dori
Opublikowano

No może i nie tłumaczy, pewnie robi coś, co nasz firewall uznaje za niedobre.

Ale kto ma wiedzieć jak skrypt forum łączy się z IPS-owym antyspamem? I dlaczego przy próbie "Sprawdź połączenie" w diagnostyce: też wywala 500, zamiast komunikatu błędu? Jak się z serwerem licencji czasem połączyć nie może to wrzeszczy na czerwono. :icon_confused:

Nawet nie wiemy co mamy puścić i na którym porcie.

Opublikowano

Teraz nie wiem, wcześniej było jak Maxx pisał.

Już śmigają rejestracje w godzine zarejestrowało się 40 sztuk :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.