Skocz do zawartości

Strefa czasowa nowo rejestrowanych uzytkowników.

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Gość favik,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

gdzie mogę ustawić strefę czasową nowo rejestrowanych użytkowników? W ACP znaleźć tego nie mogę. Gdzieś czytałem, że kiedyś była taka opcja teraz nie ma. Nowy użytkownik ma zone na Londyn. Czas na serwerze mam dobrze ustawiny póki ktoś ma dobrą strefę, ale nowi nie mają dobrej... Pomocy! ;s

Bądź w którym to jest pliku? To na sztywno ustawię na Warsaw. ;)

Opublikowano (edytowane)

Nie potrzbuję zmiany formatu wyświetlania czasu, bo to jak wspomniełem mam ustawione wyśmienicie.

Potrzebuję ustawienia odpowiedniej strefy czasowej dla nowych użytkowników (tej w profilu - ustawiona zawsze jest na Londyn).

Native server time zone ustawione mam na Warszawę.

Edytowane przez favik
Opublikowano

Mam ustawione Native server time zone na Warszawę, a nowi użytkownicy i tak mają zawsze zły czas na forum, bo mają Londyn ustawiony w profilu.

Opublikowano (edytowane)

@Jurij ale w ten sposób to będe musiał mówić każdemu nowemu, a GMT +1 (Czyli Warszawa) mam ustawione.

Powinno automatycznie wykrywać jaką strefę ma nowy użytkownik. Jak jest u Was? Wszystkich nowych wrzuca do zone Londyn?

Edytowane przez favik
Opublikowano

No tak ale to dalej psucie czasu na serwerze, dlatego że rejestracja nie przydziela takiej strefy jaką powinna..

• Rozwiązanie
Opublikowano (edytowane)

Dobra rozwiązałem to tak. Zauważyłem, że na sztywno w bicie formularza rejestracji ustawiony jest input hiidden "time_offset" na 0 (czyli Londyn). Value zmieniłem na 1 czyli zone Warsaw i śmiga. Każdy nowy ma strefę czasową polską.

Swoją drogą jest to bug, albo niedopracowanie, bo tak na sztywno to ustawiać na Londyn to lipa `troszkę`.  -_-

Dzieki za pomoc. Może ktoś znajdzie poprawniejsze rozwiązanie. ;)

Edytowane przez favik
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.