Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie , jestem nowym użytkownikiem polskiego IPB . Mam takie pytanie , otóż ... Posiadam  forum IPB wraz z licencją , która nigdy nie wygasa (bynajmniej tak było napisane w panelu administratora ) . Około rok temu posiadałem z kumplem forum prywatnego serwera sa;mp'a . Wszystko się rozpadło ale chciałbym to reaktywować . Wszystko dobrze ale miałem format i nie mam do kumpla kontaktu , który miał całe ftp i dane do strony IPB . Swojego hasła nie pamiętam na forum dlatego pytam czy jest jakaś możliwość odzyskania forum czy coś ? . Dodam tylko , że udało mi się odnaleźć kolegę ,który posiada na forum moderatora globalnego i zna passy do swojego konta lecz ogólnie forum jest wyłączone i nawet po zalogowaniu się jego danymi nie mogę nic zrobić , ponieważ forum jest zamknięte . Proszę o pomoc , jest to bardzo ważne ! 

PS. Dodam tylko , że jeszcze mam dostęp do domeny 

Edytowane przez DawPi
Edycja tytułu.
Opublikowano (edytowane)

Raczej nie mam nic ... Sory za interpunkcję ale trzecią nockę zrywam , wybaczcie ;/

- Tylko kumpla z rangą moderatora globalnego oraz domene

Edytowane przez Asceta
Opublikowano

A więc przepraszam za ten "burdel" ale proszę mi wybaczyć -tak działają nerwy i niewyspanie . Do rzeczy ... Posiadam forum na IPB , kilka miesięcy wcześniej prowadziłem tam ze znajomym projekt pewnego serwera niestety nic nie wyszło więc projekt poszedł do śmieci . Licencję zakupiliśmy razem ( ja i kolega) . Wszystko na jego dane , ponieważ ja nie mam dostępu do konta bankowego itd ... Po projekcie zostawił mi swoje dane , które zapisałem na dysku . Pewnego dnia miałem niespodziewany format komputera i wszystko poszło w cztery litery ... Forum wcześniej zostało wyłączone , ale po zalogowaniu na administratora było można wejść i tutaj tkwi problem . Zapomniałem hasła do tego konta oraz meila ;/ . Mam tylko kolegę , który był tam na forum moderatorem globalnym i on może się zalogować lecz widzi to samo co zwykły użytkownik . A więc jak to mogę odzyskać ? , bardzo mi to potrzebne , ponieważ chce reaktywować projekt . Mam tylko dostęp do domeny na , której wykupowaliśmy końcówkę .pl oraz tylko kontakt do kolegi , który jest moderatorem .

Opublikowano (edytowane)

No dobrze , licencja nie jest mi tak bardzo potrzebna . Jedyna rzecz , na której mi bardzo zależy to otwarcie forum . Jest to możliwe ? . Kolega ma moderatora globalnego ale nie wiem czemu nie wyświetla mu się forum tylko wytłumaczenie , dlaczego forum zamknięte ...

Edytowane przez Asceta
Opublikowano

Właśnie nie wiem do jakiej bazy danych , mogę sprawdzić , lecz nie wiem jak to się robi . Może będzie akurat hasło pasować . Powiesz o jaką baze danych CI dokładnie chodzi ?

Opublikowano (edytowane)

Właśnie gadam z nim na TS'ie , jeżeli masz możliwość i chęć możesz dołączyć i mi pomóc . Pewnie chodzi Ci o bazę MySQL tak ?

Jeżeli chodzi o MySQL to jest tylko nie wiem gdzie się do niej zalogować 

Edytowane przez Asceta
Opublikowano

Po prostu chce abym mógł ponownie otworzyć forum 

-nie mam dostępu do niczego ! tylko do kolegi , który ma moderatora forum (ale on widzi po zalogowaniu , że forum też zamknięte ) oraz mam tylko domene .pl

Opublikowano

A gdy zgłoszę to ich supportu ? . Jest taka możliwość ?

A po naszemu? Jednak, zgaduję:

Nie jesteś właścicielem licencji - co Ty chcesz do IPS-u zgłaszać? Kolega jest właścicielem i się na mnie obraził, ale ja chce jego licencję?!

Czy planujesz pisać do hostingu, żeby grzebali w plikach/bazach danych klienta, bo kolega właściciela tak chce?

Żarty żartami, ale nie marnuj ich i swojego czasu. 

Potrzebujesz na forum konto z uprawnieniami Administratora, nie Moderatora.

Co to za kolega z którym wchodzisz w grube interesy 500+ zł za licencję i nie masz z nim kontaktu, bo zrobiłeś format?

a najbardziej rozwala mnie tekst

Swojego hasła nie pamiętam na forum dlatego pytam(...)

bo tajemnicza opcja Przypomnij hasło (na e-mail) gryzie i razi piorunami.

Szukaj kontaktu do kolegi i tyle w temacie.

• Lubię to 2