Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W statystykach forum (na samym dole strony głównej) chciałbym dodać nową linię o nazwie "Napisanych postów dzisiaj" pomiędzy "Napisanych postów" a "Wszystkich użytkowników".

Czy jest możliwe aby w tym miejscu pokazywana była liczba nowych wiadomości w danym dniu (wartość zerowana zawsze o godzinie 0.00)?

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

• Manager
Opublikowano

Witaj,

można o tym pomyśleć, ale nie obejdzie się bez edycji skina i kodu forum, bo nie ma 'haka' w skinie:

<div id='stats'>
		<h2>{$this->lang->words['board_stats']}</h2>
		<dl> 
			<dt>{$this->lang->words['total_posts']}</dt>
			<dd>{$stats['info']['total_posts']}</dd>
			<dt>{$this->lang->words['total_members']}</dt>
			<dd>{$stats['info']['mem_count']}</dd>
			<dt>{$this->lang->words['newest_member']}</dt>
			<dd><a href='{parse url="{$stats['info']['last_mem_link']}" template="showuser" seotitle="%%{$stats['info']['last_mem_name']}%%"}' title='{$this->lang->words['view_profile']}'>{$stats['info']['last_mem_name']}</a>{parse template="user_popup" group="global" params="$stats['info']['last_mem_id']"} </dd>
			<dt>{$this->lang->words['online_at_once']}</dt>
			<dd>{$stats['info']['most_online']}<br /><span class='extra'>{$this->lang->words['on']} {$stats['info']['most_time']}</span></dd>
		</dl>
	</div>

Nawet myślałem o trzech opcjach:

• Napisanych dziś tematów:
  • Napisanych dziś postów:
  • Zarejestrowanych dziś użytkowników:

Tylko raczej dałbym to w formie tutoriala niż modyfikacji, bo dla mnie mody z edycją skina czy plików nie są normalnymi modami do 3.x. :)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• Manager
Opublikowano

Z użytkowników zrezygnowałem, bo to dodatkowe zapytanie. A te dwa liczniki postów i tematów dziś załatwiłem w jednym zapytaniu. Jak się to prezentuje? Dane dostępne tylko na skinie ize-pl.

I jak na razie w liczniku postów zawierają się też pierwsze posty z tematu, no ale myślę, że pasuje to odjąć, bo prowadzi do przekłamań. Co sądzicie?

---

• Manager
Opublikowano

I jak na razie w liczniku postów zawierają się też pierwsze posty z tematu, no ale myślę, że pasuje to odjąć, bo prowadzi do przekłamań. Co sądzicie?

Przespałem się z tematem i odejmuję te wartości. :)

Jakieś opinie?

---

Opublikowano

Dlaczego zliczanie pierwszych postów w temacie miałoby prowadzić do przekłamań?

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

• Manager
Opublikowano

Dlaczego zliczanie pierwszych postów w temacie miałoby prowadzić do przekłamań?

Bo utarło się, że to jest temat, a posty to dopiero odpowiedzi na nie. W nowym IP.Board jest to oddzielone. Wreszcie. :)

---

Opublikowano

Bo utarło się, że to jest temat, a posty to dopiero odpowiedzi na nie. W nowym IP.Board jest to oddzielone. Wreszcie. :)

Dla mnie temat w całości składa się z postów i wolałbym aby wszystkie wiadomości były zliczane :)

Co sądzicie o dodaniu w nawiasie % wartości z całej puli? Czyli, ile % wszystkich postów lub tematów stanowią do całości.

Według mnie jest to zbędne. Po prostu głupio będzie wyglądało np. (0,01% całości).

• Manager
Opublikowano

Dla mnie temat w całości składa się z postów i wolałbym aby wszystkie wiadomości były zliczane ;)

No tak, ale pisząc na forum 5 tematów i 5 odpowiedzi daje to w sumie 10 postów, a wg Ciebie powinno wyświetlić 15, a to nieprawda będzie. :)

---

Opublikowano

No tak, ale pisząc na forum 5 tematów i 5 odpowiedzi daje to w sumie 10 postów, a wg Ciebie powinno wyświetlić 15, a to nieprawda będzie. :)

Próbuję i próbuję i nie wiem w jaki sposób miałoby wyjść 15. No ale nie ważne ponieważ:

No ok - w sumie w statach IPS też zlicza wszystkie posty jako odpowiedzi i tematy. :)

Dodałem też info o w sumie tematów. Jak się to prezentuje?

Prezentuje się bardzo dobrze. Zastanawiam się jedynie czy lepszą formą byłaby "dziś" czy "dzisiaj"?

Jeżeli modyfikacja jest już gotowa to chętnie zainstaluję ją u siebie na forum ;)

• Manager
Opublikowano

Raczej tego w formie modyfikacji nie wydam, a w formie tutoriala, bo nie lubię modów z edycją, ale z drugiej strony pasuje dodać nowe frazy językowe no i zdałoby się jednak zrobić to w formie rozszerzenia. Muszę pomyśleć.

---