Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Problem z grupą root (przywrócenia jej dostępu do ACP)

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Jurij,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,

Mam pewien problem, po ustawieniu restrykcji napotkałem problem z wejściem do ACP, znalazłem temat w którym poleca się wyczyścić bazę admin_permission_rows, co oczywiście zrobiłem. Niestety po zrobieniu tego i ustawieniu grupie z ID 4 (grupie administratora) g_is_supmod i g_access_cp na 1 dalej nie mam dostępu do całego ACP, pokazuje mi tylko "Użytkowników".

Co może powodować ten błąd?

• Rozwiązanie
Opublikowano

Można wiedzieć po kiego grzyba sam sobie nałożyłeś restrykcje na konto root administratora? :blink: Jak chciałeś poćwiczyć, to do takich celów tworzy się użytkowników testowych. Jeśli nie ma żadnego użytkownika z pełnym dostępem, który mógłby to naprawić, to pozostaje Ci grzebanie w PMA. Najprościej byłoby chyba utworzyć nowego użytkownika, przenieść go do grupy 4, zalogować się do ACP i usunąć ograniczenia...

• Lubię to 1
Opublikowano

Moja grupa Administrator nie miała dostępu do ACP, była druga ranga (jako "dodatkowa"), która już ten dostęp miała.
Miałem ustawioną rangę administrator jako główną i tą dodatkową w której był dostęp do ACP, po ustawieniu restrykcji na administratora straciłem całkowicie dostęp, mimo iż ranga dodatkowo miała cały dostęp.

Co do tworzenia nowego użytkownika, to nic nie daje.Dodałem nowego użytkownika przeniosłem go do grupy 4 z prawami i nic.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.