Skocz do zawartości

Problem z BB-Code

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez DawPi,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Od dawien dawna mam problem z edytorem. Nigdy nie zwracałem na to uwagi, ale gdy dodaje wiele opcji np [.spoiler] i code to zaczyna mnie to irytować. Otóż głównym problemem jest fakt, iż w znaczniku [.code] [./code] dzieją się cuda.

Dodaje tekst tak:

x

U was wygląda to normalnie a u mnie tak:

http://screenshooter.net/4761576/qsvmtdf

Ponadto w edytorze nie działa coś takiego

XXX

Takie znaczniki ignorują wew. code. Ponadto zaznaczając cały tekst i wybierając opcję "Wyśrodkuj" KAŻDA linijka ma na początki

i na końcu

Nie mogę dać tylko na początku i na końcu bo po prostu to ingoruje. W końcu postanowiłem zrobić z tym porządek, ale nie mam zielonego pojęcia gdzie szukać. Mam tak od samego początku od kilku wersji na kilki stylach. Teraz domyślnie jest płatny styl.

EDIT: W trybie bezpiecznym czy tam wydajności to samo. I na domyślnym stylu to samo. Nie chciałbym robić ponownego reinstalla, zresztą po tylu update'ach mam to samo non-stop.

Edytowane przez Makale
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zajrzyj do ACP => Wygląd => Zawartość postów => Zarządzanie BBCode. Tam masz wszystkie tagi bbcode. Edytuj te problematyczne, sprawdź ustawienia, w razie potrzeby pozmieniaj, zaznacz aby wyczyściło cache u góry i zapisz.

Opublikowano

Usunięcie cache pomogło. Teraz dostałem nawet wybór rodzaju wstawianego tagu code :) Taka głupotka a potrafiła nieźle zagrać mi i innym na nerwach. Dobra dzięki :)

Opublikowano

@UP

Dzięki,

Przechodząc do sedna:

Taki kod:

[code=auto:0][code]Przyklad[/code][/code]

Dodatkowe info: To jest zywkły znacznik typu: kod. Istnieje też kilka jego wersji. Naprościej je przetestowć używając automatycznego znacznika typu kod klikając w edytorze na jego graficzny odpowiednik (<>).

Koljne przykłady to:
Inny rodzaj:
[code=auto:1]Przykład1
przyklad1
przyklad1[/code]
[code=auto:543]Przykład2
przykald2
przyklad2[/code]

Powinien wyświetlać się u mnie tak jak u ?Was teraz czyli:

[code]Przyklad[/code]

Dodatkowe info: To jest zywkły znacznik typu: kod. Istnieje też kilka jego wersji. Naprościej je przetestowć używając automatycznego znacznika typu kod klikając w edytorze na jego graficzny odpowiednik (<>).

Koljne przykłady to:
Inny rodzaj:
Przykład1 przyklad1 przyklad1
Przykład2 przykald2 przyklad2

A u mnie jest tak:

W edytorze jest poprawnie:

Tak samo jak i u was.
Opublikowano

U Was to działa poprawnie a u mnie już nie. Sprawdziłem to na dwóch forach przed napisaniem tego posta. Jakieś propozycje czy to taki urok już IPB i Code ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.