Skocz do zawartości

Ponowna weryfikacja adresu e-mail (przesiadka z PHPBB i spam)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przesiadłem się z PHPBB na I.PBOARD, nie mam rejestracji botów ale mam spam z kont utworzonych jeszcze za czasów PHPBB.

Pomyślałem że wymuszę aktywacje przez email dla tych kont (konta z dwóch miesięcy w sumie 200-300 kont z czego pewnie 10% to boty) ale nie widzę takiej opcji w panelu.

Kiedy przenoszę usera do grupy Validating to mam owszem link do aktywacja ale sama aktywacja zgłasza błąd.

Pozdrawiam i proszę o pomoc.

Opublikowano

Hmm, ja mam innego pomysła. Ludzie i tak oleją linki aktywacyjne, skoro konto założyli dawno temu. Przeważnie linki aktywacyjne lądują w spamie, a ten jest z reguły ignorowany. Natomiast jedyne co możesz wykluczyć, to lewe maile. Po prostu wyślij dowolny mailing do tych osób i sprawdź logi błędów e-mail. Tam, gdzie wyskoczy zwrotka z błędem = mail jest trefny i takiej osobie możesz podziękować. A resztę zbanować jak będzie spamowała :)

Opublikowano

No proszę Cię, puszczenie mailingu do 200 osób to jaki problem? Z hasłami bym nie kombinował, bo jeśli ktoś ma dobrą pamięć, to będzie czuł, że z forum jest coś nie tak. Może się zrazić.

Opublikowano

W panelu mam podsumowanie czy mail dotarł? Jeszcze nie bardzo to testowałem IP.Board mam od nie dawna i jeszcze słabo znam.