Guest Dori Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 (edited) W sobotę rano nasz znajomy uległ bardzo poważnemu wypadkowi, poparzenie łukiem elektrycznym znacznej powierzchni ciała, chłopak ma 22 lata. Rodzina prosi i ja i my prosimy o pomoc o oddanie krwi dla poszkodowanego. Wystarczy pójść do najbliższej stacji krwiodawstwa, nie jest istotne jaką masz grupę krwi i gdzie mieszkasz. Wystarczy podać dla kogo jest przeznaczona krew! Poszkodowany to Michał Marzec, leży w szpitalu im.Rydygiera w Krakowie.Jeśli możecie udostępnijcie tą informację dalej... plizzz... Edited July 29, 2014 by Dori
Amfidiusz Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 Nieistotna grupa krwi? Wiki podaje, że tylko ABRh+ może brać krew od wszystkich, a jest to dosyć rzadka grupa. Btw, tutaj także potrzebują krwi: http://www.wykop.pl/link/2098060/grupa-krwi-0rh-potrzebna-dla-mirka/ Ustawienia IP.Board po polsku!
Jurij Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 Nie istotna. W polskim socjalizmie panuje zasada, że służba zdrowia jest bezpłatna dla wszystkich, no chyba że masz kartkę na krew to jesteś obsługiwany poza kolejnością i dostajesz krew ze ściśle fajnych zapasów szpitalnych. Jak nie masz kartki to czekasz. Jak nie doczekasz, to Twoja strata. Ja niestety nie mogę pomóc, przez biurokrację i widzimisię lekarzy
Recommended Posts