Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Nie mogłem sobie poradzić z konwersją forum z wersji 2.x do 3.x więc poprosiłem IPS aby tego dokonała :)

Finalnie poradzili sobie ale z marnym skutkiem ...

screentzk.jpg

W Topie brakuje Loga, na dole statystyk i generalnie wszystko się wysypało.

Odpowiedź z ich strony :

I have upgraded your forum to IPB 3.0.1, which is the latest version.

You should now log into your Admin CP and rebuild post content (System > Recount & Rebuild)

Due to the change in permission systems, any admins that had restrictions have been updated to have no access to any module until you edit them.

Due to the change in permission systems, 'Root Admins' and 'Administrators' both have full access to the ACP including SQL toolbox, etc. You can restrict individual admins using the ACP permission system.

Due to the change in how times are shown, all custom time/clock formats have been reset.

If you wish to use Friendly URLs, you will need to edit your conf_global.php file and add: $INFO['use_friendly_urls'] = '1';.

Please let us know of any issues.

Wykonałem rebuild itp i cały czas to samo ... Miał ktoś podobny problem ?

Przepraszam za zamazanie niektórych części ale z pewnych względów nie mogę ich pokazać.

ps. nie jest to forum warezowe itp ;)

Pozdrawiam

Spoxik

• Manager
Opublikowano

Witaj,

czy ustawili chmody 777 na katalogi:

• cache/
  • hooks/
  • public/

I zrobili upgrade? Bo wygląda na to, że język się nie dodał.

Kolejna sprawa: czy w bazie są posty i tematy ( odpowiednio tabele ibf_posts, ibf_topics )?

Jeśli to wszystko będzie to czy aby na pewno wykonałeś wszystko, co napisali? I jeśli tak i nadal problem występuje to pasowałoby jednak podać link do tego forum - możesz wpisać w profil, tylko ja będę widzieć. :) A jeśli nie zobaczę żadnych nieprawidłowości, to myślę, że ostatecznie rozwiązaniem będzie odpowiedź na ten ticket do nich z prośbą o poprawę tego, co namieszali.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• Manager
Opublikowano

Pisz do supportu IPS by wykonali to ponownie bo większej fuszerki nie widziałem. :) Złączyli wszystko ze wszystkich działów w JEDEN temat. ;) W dodatku zepsuli kodowanie.

W dodatku ten zielony skin jest wadliwy - usuń go. Na domyślnym niebieskim działa OK wszystko.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.