Skocz do zawartości

Błędy z SQL nie pozwalają na przeglądanie strony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Niestety nie mam pojecia co moze byc nie tak a nie chce sie bawic w kotka i myszkę z hostingiem.

An error occured with the SQL server

Linijka chyba znana każdemu, problem tylko, że w polu gdzie powinno wywalić błąd sql'a, nic nie ma.

No to czytam sobie dalej logi a tu widze:

Date: Tue, 25 Nov 2014 05:29:06 +0000 Error: 1203 - User XXXX already has more than 'max_user_connections' active connections IP Address: XX.XX.XX.XX - /forum/admin/index.php?app=core&module=logs&section=logsSplash

Wiec sobię myślę, pewnie to cos u hosta.

Ogolnie to tak, napisalem do nich jednak nie odpowiedzieli nic ciekawego co by moglo pomoc rozwiazac moj problem.

I sprawa wyglada tak, forum przegladalo kolo 1000 uzytkownikow dziennie i bylo wszystko ok.

Niestety wczoraj kolega postanowil znalezc jakis randomowy bezplatny addon ktory niestety byl na zla wersje forum (tak, wiem - niestety nie udalo mi sie temu zapobiec) a kolega jak to kolega postanowil go wgrac.

Addon oczywiscie nie dzialal wiec kolega go odinstalowal.

Niby wszystko OK ale dokladnie od tego momentu zaczely pojawiac sie bledy na forum (czasem nawet kilkukrotne odswiezenie strony nie pomaga).

Niestety na chwile obecna forum traci ludzi wiec potrzebuje dosc szybkiego rozwiazania mojego problemu.

Sprawdzalem addon ktory kolega wgrywal i po wszelkich zmianach/dodatkach do bazy/plikow itp nie ma ani sladu - wiec teoretycznie powinno byc wszystko OK. Jednak nie jest.

Wiec sprawa jest tutaj do was, co tak naprawde moglo spowodowac taka zmiane, co moge zrobic (backup odpada, ovh zawalilo sprawe konkretnie)

P.s. probowalem naprawiac/optymalizowac tabele , nic to nie dalo

Edytowane przez Komar
Opublikowano

Bez zmian, ciagle to samo...

Blad z "SQLem" wywala co jakies 3 sekundy, gdzie w logach pojawia sie tylko co czasem 1 minute czasem godzine, niezaleznie od adresu.

• Manager
Opublikowano

Niech admin serwera się temu przyjrzy. Mało prawdopodobne, że jakakolwiek modyfikacja to powoduje, a nawet jeśli to skoro ją usunąłeś i jesteś tego pewny, bo sprawdzałeś, że nic nie ma - to jest to praktycznie niemożliwe. Jak może coś powodować problem, jak tego już nie ma.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Niech admin serwera się temu przyjrzy. Mało prawdopodobne, że jakakolwiek modyfikacja to powoduje, a nawet jeśli to skoro ją usunąłeś i jesteś tego pewny, bo sprawdzałeś, że nic nie ma - to jest to praktycznie niemożliwe. Jak może coś powodować problem, jak tego już nie ma.

No walsnie nie mam pojecia co moze byc nie tak.

Moze jakies stale zmiany w SQLu cos ala zmiana kodowania itp ale nic tam nie ma.

Jesli poprzez "Admin Serwera" masz na mysli operatora Ovh.org to raczej odpada, bo zaproponowal reinstall maszyny a to mi sie nie podoba ;D

A powiedz mi DawPi, lub ktokolwiek. Jak macie ustawiony limit na "max_user_connections" w bazie sql ?

Opublikowano

Wg mnie to nie ma znaczenia ile ktoś ma inny. Ważne byś Ty miał ten limit podniesiony skoro u Ciebie jest taki problem.

Trzeba zwiększać do skutku.

Chodzi po prostu o to ze ovh nagle zmienilo polityke firmy i obnizyli do max polaczen: 30.

Co wydaje mi sie troche malo..

Zwlaszcza jesli u innych jest bez limitu jak sadze...