Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

SMTP z home.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z konfiguracją SMTP na forum, otóż w ustawieniach wpisałem odpowiednie informacje, wiadomość jest wysyłana niestety potrzeba poczekać 5 minut albo dłużej, ciągle wczytuje strone po jakimś czasie wczyta i otrzymuje mail, co jest nie tak ? .

Moje ustawienia wyglądają tak:

email.jpg

Dzięki za pomoc :)

Opublikowano

Nadal to samo , długo się oczekuje aż zaskakuje i wysyła maila, niestety muszę mieć tą funkcję włączoną ponieważ phpmail ma jakieś problemy na tym serwerze i nic nie dochodzi na pocztę. 

Opublikowano

hmm a co w tym co napisałem nie jest dokładnego :) ??

Zakupiłem konto pocztowe na home.pl dla forum, osoby które się rejestrują po wpisaniu danych, email, hasło itp. i kliknięciu w rejestracja oczekują od 5-15minut aż strona się załaduje z informacją o założeniu konta i linku potwierdzającym który poszedł na wskazany podczas rejestracji adres email  .

Wychodzi na to że długo się coś wczytuje tylko co, bo wg. Mnie dobrze zostało wszystko skonfigurowane chodzi tutaj o połączenie SMTP.

Opublikowano

Aktualnie wszystko stoi na VPS, nie dochodzą maile na o2, a reszta serwisów przyjmuje do spamu, dla tego zakupiłem pocztę na home.pl .

Czyli mam rozumieć że nikt nie miał podobnego problemu ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Ładuje od razu, ale na pocztę nic nie przychodzi przy opcji PHP mail.