Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

ostatnio użytkownicy forum zgłaszają mi pewien błąd.

Logując się na forum od razu wyskakuje komunikat że nie mają praw do przeglądania forum i że są zbanowani.

screen poniżej

Patrzyłem w PA czy czasem ich adres IP nie jest zbanowany i wygląda na to że wszystko jest OK.

Czyszczenie ciasteczek w przeglądarce nie pomaga, czasem restart routera pomoże, ale nie zawsze.

Zdarza się to forumowiczom z różnymi prawami do forum.

Ma ktoś pomysł w czym tkwi problem?

Informuję, że np ja logując się na danego kompa widzę wszystko normalnie i mam takie prawa jak dana ranga i uprawnienia.

Opublikowano

Instalowałeś coś w ostatnim czasie? Jakaś aplikacja, hook, cokolwiek. Może wprowadzałeś na forum jakieś zmiany?

Opublikowano

ale objawiało by się to tym, że ten błąd występuje losowo u niektórych użytkowników?

Ten sam użytkownik powiedzmy wczoraj wszystko mu chodziło, a dziś nie. Logując się na dane tego użytkownika dzisiaj z innej sieci problemu nie ma. Ale w obrębie tej samej sieci też nie działa. I jest to tak naprawdę losowe i nie występuje w wielu przypadkach. Mam na razie zgłoszenia od 3 użytkowników, a hook był instalowany 2 tyg temu

Opublikowano (edytowane)

nie, wyłączony

w zasadzie miałem zainstalowany hook do ukrywania postów zbanowanej osoby, usunąłem go, ale nie wiem czy to było to, 

jaki widać po błędach forum, natknąłem się na ten problem przy 3 użytkownikach, ostatnio 31.03 i do dziś nie widzę podobnej sytuacji więc nie wiem czy to coś pomogło, bo ten hook odinstalowałęm dopiero dzisiaj

Edytowane przez MIG