Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Dodatkowy checkbox przy rejestracji

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Macsch15,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czołem!

Piszę do was w sprawie dodania dodatkowego checkbox`u przy rejestracji, od razu zaznaczam, że opcja Pytania i odpowiedzi nie sprawdza sie do utworzenia tego typu pola. Więc jak zrobić dodatkowe formuly, które będą podobne do tych:

2ba61c4b1e09664a478ae5ae0425f980.png

z góry ślicznie dziękuję wam za wsparcie ;)

Edytowane przez Soczek
Opublikowano

ten checkbox ma dzialać na podobnej zasadzie co powyższe. Zależy mi na tym, aby użytkownik mógł zaznaczyć ,, ptaszkiem ", że sie zgadza i tyle, a jeśli nie zaznaczy tego, to wtedy wyświetli mu informację, że zapomniał o zaznaczeniu  jednego z pól.

Piszecie Panowie o polach profilu, jak je mam dodać, bezpośrednio w kodzie - tzn. Polskim tłumaczeniu rejestracji?

Opublikowano

Idealnie, to miałem na myśli - tylko jedna kwestia, czy możemy zwiększyć ilosć znaków w polu OPIS?  250 znaków to troszę za mało. - rekord w bazie danych za to odpowiada? zmieniło by sie typ wprowadzania danych i może by ruszyło.

• Rozwiązanie
Opublikowano

W tabeli pfields_data zmień strukturę pola pf_desc length

pre_1429776327__2015-04-23_10-05-05.png

Plik: admin\applications\members\skin_cp\cp_skin_profilefields.php

Znajdź:

<input type='text' name='pf_desc' value="{$data['pf_desc']}" size='50' class='input_text' maxlength='250' /><br />

Zamień na:

<input type='text' name='pf_desc' value="{$data['pf_desc']}" size='50' class='input_text' /><br />
  • Lubię to 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.