Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Właśnie skończyłem wstępną konfigurację mojego boardu w wersji 3.0.2 :P

Jednak jak to zawsze bywa, pojawiło się kilka problemów. Spisywałem je przez cały dzień i mam nadzieję, że - jeśli nie wszystkie - to chociaż w kilku punktach mi pomożecie :P

1. W jaki sposób mogę zmienić kolejność hooków/boxów wyświetlanych z prawej strony? Zainstalowałem ich kilka, ale chciałbym je ustawić w odpowiedniej kolejności.

2. Czy istnieje ręczny sposób edycji tytułu takiego hooka, jeśli opcja taka nie jest dostępna w ustawieniach dodatku? Np. (SOS) Lastest Discussions lub Latest Calendar Events

3. W jaki sposób mogę spolszczyć słowo Neutral przy reputacji w widoku tematu (tak jak tutaj na forum)? Wyszukiwarka w menedżerze języków nic nie pokazuje.

4. Nie wyświetla mi się stopka IPSu. Prawdopodobnie dlatego, że zaczynałem na nulled. W jaki sposób mogę ją dodać ręcznie?

5. W 2.3.6 ułożyłem sobie w bitach skina wyświetlanie subfor jedno pod drugim, w kolumnie. Czy mogę zrobić to samo w wersji 3.0.2?

6. Przy próbie wgrania zdjęcia zostaje mi pokazany komunikat The file is too big. Maksymalny rozmiar wynosi 150x150. Ja próbowałem wgrać 100x80. Wiem, że kiedyś zablokowałem możliwość wgrywania jakichkolwiek plikó do mnie na serwer (załączniki, avatary itp.). Ale to było w 2.3.6. Czy mogę odblokować tę funkcję tak, żeby przywrócić możliwość wgrywania zdjęć?

7. Podczas próby ocenienia wypowiedzi innego użytkownika, otrzymuję komunikat: Wykorzystałeś już dzienny limit pozytywnych wiadomości. Nigdzie takiego limitu nie ustawiałem. Gdzie mogę go zwiększyć?

8. Jak zmienić godzinę napisania postu z 12-godzinnej na 24-godzinną?

ANS. Trzeba ustawić Long Time Format jako %e %B %Y - %H:%M

Liczę na Waszą pomoc :P

Edytowane przez Amfidiusz
Opublikowano
1. W jaki sposób mogę zmienić kolejność hooków/boxów wyświetlanych z prawej strony? Zainstalowałem ich kilka, ale chciałbym je ustawić w odpowiedniej kolejności.

Wchodzisz do panelu sytem--> manage hooks tam ci się wyświtlają mody. Chwytasz je (za pomoca takich dwóch strzałek) i ciagniesz do góry lub na dół :P

7. Podczas próby ocenienia wypowiedzi innego użytkownika, otrzymuję komunikat: Wykorzystałeś już dzienny limit pozytywnych wiadomości. Nigdzie takiego limitu nie ustawiałem. Gdzie mogę go zwiększyć?

W zarządzaniu grupami. Użytkownicy --> Manage Users grup -- dana grupa i zakładka Globalne. Tam masz tabelke reputacja :P

Tyle wiem.

Pozdrawiam

• Lubię to 1
  • Manager
Opublikowano

Ad 1 - odpowiedziane,

Ad 2 - tak, Wygląd -> Manage Languages -> klik na język, wpisanie frazy w szukajkę na górze, znalezienie i edycja,

Ad 3 - ACP > Użytkownicy > Members Reputation

Ad 4 - hym, wpisywałeś w ogóle klucz i 'show licensed to' w ACP?

Ad 5 - znaczy jak? :P

Ad 6 - mowa o załącznikach?

Ad 7 - odpowiedziane.

I nie ładnie nie ładnie, że upakowałeś to w jeden temat. Powinieneś napisać 7 nowych tematów. Mogę prosić o takie coś przy nowych pytaniach? Dziękuję.

• Lubię to 1

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Dzięki!

I nie ładnie nie ładnie, że upakowałeś to w jeden temat. Powinieneś napisać 7 nowych tematów. Mogę prosić o takie coś przy nowych pytaniach?

Napisanie jednego wątku jest wygodniejsze zarówno dla pytającego, jak i odpowiadającego. Ale jak tam uważasz...

Rozwiązany, do zamknięcia.