Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Nie działa komunikacja z IPS License Server

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez necik,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Robię testową aktualizację do 4.1.4.1 i zatrzymałem się na punkcie 3 gdzie trzeba podać klucz licencji. Podaję klucz z dopiskiem -TESTINSTALL, ale cały czas otrzymuję komunikat: "There was an error communicating with the IPS License Server: . Please try again later or contact IPS technical support for assistance." Czy ktoś z was spotkał się z podobną sytuacją? Pisałem już do supportu, ale na razie bez efektów, kazali sprawdzić czy działa połączenie z remoteservices.invisionpower.com - działa.

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

• Rozwiązanie
Opublikowano

Pomyślałem, że może ktoś miał podobna sytuację, bo support nie bardzo mógł pomóc. Później sam znalazłem na forum informację, że połączenie nie działa na php 5.6, zmieniłem na 5.5 i poszło. Także temat nieaktualny, ale może informacja przyda się komuś w przyszłości.

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.