Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, mam mały problem ze zmianą treści maila. Jeszcze tego nigdy nie robiłem i się w to nie bawiłem, zatem, po dodaniu tego kodu do:

admin\applications\members\modules_admin\members\members.php

trzeba dopisać klucz:

...
if( $this->request['sendemail'] )
{
IPSText::getTextClass('email')->getTemplate("account_created");

IPSText::getTextClass('email')->buildMessage( array(
            'NAME'         => $member['name'],
            'EMAIL'        => $member['email'],
            'PASSWORD'    => $in_password,
            'DISPLAY_NAME' => $member['members_display_name'] // <-- (co tutaj mam dopisać?)
             )
         );
IPSText::getTextClass('email')->to = $member['email'];
IPSText::getTextClass('email')->sendMail();
}
...

Co mam dopisać, po 'DISPLAY_NAME' => $member['members_display_name'] //?

Z góry dziękuję za pomoc! :)

Opublikowano

Chcę po prostu zmienić zawartość e-maila aktywującego konto użytkownika. Chciałbym, żeby na początku zamiast loginu była wyświetlana pełna nazwa użytkownika oraz dodać własny tekst, jednak czy jest to możliwe?

Opublikowano (edytowane)

Chcę po prostu zmienić zawartość e-maila aktywującego konto użytkownika. (...) oraz dodać własny tekst, (...)

Tak, jest to możliwe. Edytujesz stosowne tłumaczenia w paczce _pl którą masz zainstalowaną wraz z forum. Wpisz sobie w wyszukiwarce fraz (tam gdzie są tłumaczenia) np jedno z wyrażeń które jest w tym mailu aktywującym zawarte i wynajdzie Ci całe tłumaczenie. Edytuj je i zapisz.

Chciałbym, żeby na początku zamiast loginu była wyświetlana pełna nazwa użytkownika

Nazwa Użytkownika, nie musi być taka sama jak nazwa wyświetlana, to fakt. Mówimy o mailu aktywacyjnym, zatem, czy masz na forum taką możliwość, że Użytkownik już podczas rejestracji, określa sobie inną nazwę wyświetlaną a inny login? Bo jeśli nie, to proponowana przez Ciebie zmiana jest bez sensu z racji tego, że nazwa wyświetlana jest taka sama jak login.

?

Edytowane przez semenedar
  • Lubię to 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.