Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Zablokowanie opisu w wynikach wyszukiwania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wychodzi na to, że powinienem szukać w searchResult. Część odpowiedzialna za wyświetlanie wyników wygląda następująco:

<if test="hasTotal:|:$total">
<if test="NPasForum:|:$asForum">
	<table class='ipb_table topic_list' id='forum_table'>
		<tr class='header'>
			<th scope='col' class='col_f_icon'> </th>
			<th scope='col' class='col_f_topic'>{$this->lang->words['forum_topic']}</th>
			<th scope='col' class='col_f_starter'>{$this->lang->words['forum_forum']}</th>
			<th scope='col' class='col_f_starter short'>{$this->lang->words['forum_started_by']}</th>
			<th scope='col' class='col_f_views stats'>{$this->lang->words['forum_stats']}</th>
			<th scope='col' class='col_f_post'>{$this->lang->words['forum_last_post_info']}</th>
		</tr>
		<foreach loop="NCresultsAsForum:$results as $result">
			{$result['html']}
		</foreach>
	</table>
<else />
	{parse striping="searchStripe" classes="row1,row2"}
	<div id='search_results'>
		<ol>
			<foreach loop="results:$results as $result">	
				<if test="subResult:|:$result['sub']">
					<li class='{parse striping="searchStripe"} sub clearfix clear'>
						{$result['html']}
					</li>
				<else />
					<li class='{parse striping="searchStripe"} clearfix clear'>
						{$result['html']}
					</li>
				</if>
			</foreach>
		</ol>
	</div>
</if>

O ile w tabeli nie ma czego wyciąć, o tyle nie jestem pewien pozostałych funkcji. Mógłbyś pomóc mi to zlokalizować?

• Manager
Opublikowano

Wg mnie to zainteresuj się edycją funkcji function topicPostSearchResult($r, $indent, $resultAsTitle=false) { w pliku cache/skin_cache/cacheid_1/skin_search.php i jeśli edycje się potwierdzą efektem na forum to uderz do ACP i tam je edytuj bądź od razu testuj w ACP.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Trochę poszperałem i zauważyłem, że IPS pomyślał o takich, jak ja. W zaawansowanym formularzu wyszukiwania znajduje się opcja, którą można zaznaczyć: Nie wyświetlaj podglądu posta.

I teraz pytanie do Ciebie: Czy mogę ustawić tę opcję jako domyślnie zaznaczoną dla wszystkich użytkowników?

EDIT: Aj, jesteś genialny! Rozwiązanie zagadki:

ACP --> Wygląd --> [Nazwa skina] --> Wyszukiwanie --> forumAdvancedSearchFilters

Znajdź:

<input id='noPreview' type='checkbox' name='search_app_filters[forums][noPreview]' class='input_checkbox' value='1' />

Zamień na:

<input id='noPreview' type='checkbox' name='search_app_filters[forums][noPreview]' class='input_checkbox' value='1' checked='checked' />

I będzie śmigać tak, jakbym sobie tego życzył ;)

Pytanie teraz tylko jak to wrzucić do quick searcha ;) Nic nie mów, zaraz znajdę! ;)

EDIT:

ACP --> Wygląd --> [Wybór skina] --> Wyszukiwanie --> topicPostSearchResultAsForum:

Znajdź u usuń:

<div class='message unspecific' style='background-image:none;padding-left:10px'>
			<div style=\"width:30px;float:left\"><a href=\"" . $this->registry->getClass('output')->formatUrl( $this->registry->getClass('output')->buildUrl( "showtopic={$data['tid']}&view=findpost&p={$data['pid']}", 'public','' ), "{$data['title_seo']}", "showtopic" ) . "\">" . $this->registry->getClass('output')->getReplacement("snapback") . "</a></div>
			{$data['content']}
			<p class='desc' style='font-size:0.8em'><em>" . sprintf( $this->lang->words['sr_as_post_string'], $data['post_date'], $data['members_display_name'] ) . "</em></p>
		</div>

Analogicznie można postąpić dla funkcji topicPostSearchResult.

Dobrze by było też wyrzuć checkboxa, o którym pisałem wyżej.

Dzięki DawPi za nakierowanie! ;)

A jak już jesteśmy przy szukajce, to zauważyłem straszne niedociągnięcie. Wyszukiwarka w IPB 2.3.6 korzystała z Googlowego wzorca wyszukiwań z cudzysłowami. Po wpisaniu dwóch słów w cudzysłowie szukała ona dokładnie wpisanej kolokacji. Niestety, w IPB3 cudzysłów nie ma znaczenia i szukajka szuka każdego ze słów oddzielnie... Dla mnie jest to ogromny mankament, bo z cudzysłowów często korzystałem i obecnie nie umiem obsługiwać włąsnej wyszukiwarki - czego wymagam od swoich użytkowników :D

Edytowane przez Amfidiusz
  • Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.