Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ostatnio z moimi moderatorami rozważamy możliwości pozycjonowania naszych tematów. Jedną z propozycji, jakie padły, było dodanie słowa kluczowego do wszystkich tematów. Chciałbym więc Was zapytać nie o to, co sądzicie o tym pomyśle (bo o tym Wam powiem za kilka miesięcy), ale czy technicznie jest to możliwe do wprowadzenia ;)

A więc... Potrzebuję, żeby po kliknięciu buttonu "Napisz nowy temat" przez dowolnego użytkownika do tematu zostało dodane zdefiniowane przeze mnie słowo. Innymi słowy taki prefix, którego user nie musiałby wybierać czy wpisywać, a który byłby klikalny (V88 Topic Prefix nie miał klikalnych w 2.3.6). Może to być w formie modyfikacji, gdzie ustawiłbym jeden interesujący mnie prefix - ale musiałby spełniać powyższe warunki: klikalny i nie wymagający ingerencji użytkownika. Chociaż wolałbym to zapisać gdzieś w plikach.

Reasumując. Użytkownik wpisuje tytuł tematu:

Temat numer 1

i zatwierdza. Na liście wyświetla się on jako:

Invisionize Temat numer 1

Istnieje możliwość wprowadzenia takiego zabiegu w życie?

Edytowane przez Amfidiusz
  • Manager
Opublikowano

Witaj,

ciekawe, na jakiej liście miałoby się to pojawiać? Poza tym nie wiem czy wiesz, ale nowe IP.Board właśnie już tak działa i dodaje te słowa kluczowe z tytułu do słów kluczowych w meta tagach. ;)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Ej, ej! Nie zrozumiałeś mnie. Niech będzie w takim razie na screenach.

User wpisuje:

1rp5p3.jpg

A na liście tematów w dziale (i nie tylko) wyświetla się on automatycznie jako:

oj2nmf.jpg

Z modyfikacją prefixów jeszcze się nie spotkałem na IPB3. Poza tym nie wiem czy takowa spełniłaby moje oczekiwania...

• Manager
Opublikowano

Nie, nie mam nic takiego pod ręką. Nie mam nawet tego na biurku, ani w szafce.

Za to mam radę byś poczekał jakiś czas, może coś wymyślę i dopiero wtedy dostaniesz sposób jak to zrobić.

P.s. takich rzeczy też nie znajduje się w kapuście.

---

• Manager
Opublikowano

No cóż, myślę, że można w ten sposób.

Przejdź do:

ACP > Wygląd > Look & Feel > Manage Skin Sets & Templates > ( wybór skina ) > Zarządzaj szablonami i CSS-em > Widok forum >> forumIndexTemplate

Znajdź:

<a id="tid-link-{$data['tid']}" href="{parse url="showtopic={$data['tid']}" base="public" template="showtopic" seotitle="{$data['title_seo']}"}" title='{$this->lang->words['topic_started_on']} {$data['start_date']}' class='topic_title'>{$data['title']}</a>

Zamień na:

<a id="tid-link-{$data['tid']}" href="{parse url="showtopic={$data['tid']}" base="public" template="showtopic" seotitle="{$data['title_seo']}"}" title='{$this->lang->words['topic_started_on']} {$data['start_date']}' class='topic_title'><if test="$this->request['showforum'] == 4">słowo dla forum nr 4</if> <if test="$this->request['showforum'] == 7">słowo dla forum nr 7</if>{$data['title']}</a>

Zapisz i wyślij.

Można wprowadzać zmiany, ale schemat znasz.

• Lubię to 1

---

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.