Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko,

mam problem taki, że nie działają mi wyświetlenia postów, zdjęć i innych rzeczy. Np. temat ma 20 postów a wyświetleń zero.

Wiem już, że "odświeżanie" tych statystyk należy do zadań CRONa.

W ustawieniach można wybrać, albo CRONa albo w zależności od ruchu na forum.

I tu moje pierwsze pytanie, jaki ten ruch musi być, żeby "odświeżenie" statystyk ruszyło? Dodam że forum umarło i staramy się ruszyć je od nowa, więc ruch jest mały.

Drugie pytanko dotyczy konfiguracji CRONa.

Ma on być skonfigurowany pod taką ścieżkę:

/workoutathletes.com/public_html/forum/applications/core/interface/task/task.php 5c48b8d3b5bf16b9d62009c53da7c036

Serwer nie przyjmuje takiej ścieżki ponieważ jest odstęp po "task.php". Support IP.Board potwierdzili że ścieżka jest prawidłowa i tak musi zostać dodana. Jako że nie da się jej tak ustawić to próbowałem bez spacji, dało się dodać ale był komunikat: "Could not open input file".

Bez użycia tego kodu jest komunikat: "incorrect key"

Już nie mam pomysłu jak to można zrobić.. Może Wy mi pomożecie, bo moja wiedza w tej kwestii już się zamyka.

Serdecznie pozdrawiam!

Opublikowano (edytowane)

spróbuj tak:

"/workoutathletes.com/public_html/forum/applications/core/interface/task/task.php%205c48b8d3b5bf16b9d62009c53da7c036"

Edytowane przez Blaine
Opublikowano

Ma być spacja dlatego że element po spacji to jest argument a nie ścieżka.

Zdefiniuj:

Serwer nie przyjmuje takiej ścieżki

Dodajesz przez crontaba czy przez jakiś panel w hostingu?

Opublikowano

Tak, nie masz tam nigdzie pola do wstawienia argumentów?

Jeżeli nie masz takiej możliwości, możesz sobie utworzyć nowy plik (w /workoutathletes.com/public_html/forum/applications/core/interface/task) z zawartością:

<?php
$argv = ['task.php', '5c48b8d3b5bf16b9d62009c53da7c036'];
$argc = count($argv);
require __DIR__ . '/task.php';

I w panelu dodajesz tylko ten nowy plik:

/workoutathletes.com/public_html/forum/applications/core/interface/task/nowy_plik_cron.php
Opublikowano

Albo spróbuj 3 opcji ACP, czyli https://www.easycron.com/

Możesz użyć zewnętrznej usługi, np. EasyCron, do wyzwalania wykonywania zadań. Zaleca się korzystanie z takiej usługi, jelsi strona nie ma za dużego ruchu lub użycie CRONa nie jest możliwe.

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

Opublikowano

Tak, nie masz tam nigdzie pola do wstawienia argumentów?

Jeżeli nie masz takiej możliwości, możesz sobie utworzyć nowy plik (w /workoutathletes.com/public_html/forum/applications/core/interface/task) z zawartością:

<?php
$argv = ['task.php', '5c48b8d3b5bf16b9d62009c53da7c036'];
$argc = count($argv);
require __DIR__ . '/task.php';

I w panelu dodajesz tylko ten nowy plik:

/workoutathletes.com/public_html/forum/applications/core/interface/task/nowy_plik_cron.php

Zrobiłem tak ja napisałeś i otrzymałem komunikat o niepoprawnym kluczu. 

Albo spróbuj 3 opcji ACP, czyli https://www.easycron.com/

Możesz użyć zewnętrznej usługi, np. EasyCron, do wyzwalania wykonywania zadań. Zaleca się korzystanie z takiej usługi, jelsi strona nie ma za dużego ruchu lub użycie CRONa nie jest możliwe.

Tak też zrobiłem i dostałem komunikat: Fatal error: Class 'IPS\linkedaccounts\tasks\linkedAccounts' not found in /home/klient.dhosting.pl/dynloth/workoutathletes.com/public_html/forum/system/Task/Task.php on line 600