Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja znowu o szukajce ;)

Kompletnie nie wiem jak jej używać. Silnik wyszukiwania 2.3.6 bazował na tych samych oznaczeniach, co Google. Szczególnie jeśli chodzi o znaki cudzysłowu. Jeśli dwa słowa ująłeś w cudzysłowy, to wyszukiwarka traktowała całą frazę jako jedno słowo kluczowe. W IPB3 tak to jednak nie działa. Nieważne czy wstawisz cudzysłowy, czy nie - i tak nie znajdziesz tematu. A nie mogę wymagać od moich userów, żeby korzystali z wyszukiwarki, skoro sam jej nie umiem obsługiwać...

Załóżmy, że chcę znaleźć nastęujący temat:

Nie znam autora, daty itp. Chciałbym poprostu wstawić jakoś frazę 'ostatnia łata' i otrzymać temat na pierwszej pozycji (albo chociaż w pierwszej piątce). Jest to w ogóle możliwe?

Opublikowano

A ja nie mam:

afd094.jpg

W temacie (DP30) IP.Shoutbox Online List ani razu nie występuje słowo 'łata'.

Przy niektórych wyszukiwaniach pokazuje 7-8 stron. Przeglądanie każdej z nich w poszukiwaniu obu słów kluczowych w temacie może być irytujące. A system ma niby wyświetlać najbardziej trafne wyszukania na początku...

• Manager
Opublikowano

System wyświetla je chronologicznie.

Choć nie mówię, że działa bardzo dobrze, no ale co? Czego oczekujesz? Jeśli masz jakieś wątpliwości, sugestie to należy je zgłosić na forum IPSu. Tutaj możemy sobie o nich co najwyżej porozmawiać.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Dlatego rozmawiamy ;)

W wyszukiwaniu zaawansowanym można ustawić, czy chcesz sortować chronologicznie, czy wg związku. Przy zaznaczeniu drugiej opcji temat ze słowami 'ostatnia łata' w tytule wciąż nie jest na pierwszej stronie.

Myślałem, że to ja nie umiem używać systemu i oczekiwałem jakichś instrukcji. Ale skoro twierdzisz, że to wina samego silnika, to nic na to nie jesteśmy w stanie poradzić i pozostaje nam czekać na nowe wersje skryptu.

Btw, po wpisaniu samego słowa 'łata' w ogóle nie znajduje tego tematu...